Божков обещава ремонт за 100 млн. лева на Армията

Нямаме никаква комуникация с министерството на отбраната, заяви изпълнителният директор на ЦСКА

Идеен проект за за развитие на базата на стадион "Българска армия" в Борисовата градина представи ПФК ЦСКА АД. Ако базата бъде апортирана в капитала на акционерното дружество се предвижда на мястото на сегашния стадион да бъде изграден нов с трибуни с 30 000 покрити места. В комплекса и на принадлежащите му територии ще бъде построена нова многофункционална спортна зала, нов комплекс за тенис, възстановителен център и фитнесцентър, музей на спортната слава на ЦСКА, както и клуб на ветераните и спортните деятели.
"Ако волята на сегашния собственик в лицето на държавата и на собственика на клуба се срещнат, този план ще бъде осъществен в рамките на четири календарни години - заяви при представянето на проекта изпълнителният директор на ПФК ЦСКА АД Лазар Василев, който разкри и финансовите параметри на проекта. - Сметката е за около 60 милиона евро или 120 милиона лева, като тук се включват и базите на Четвърти километър и Панчарево. За стадиона и комплекса около него - за строителство и реконструкция, сметката е около 100 милиона лева."
Лазар Василев подчерта, че ако базата бъде апортирана на ПФК ЦСКА АД, то строителството може да започне от началото на следващата година.
В същото време Лазар Василев каза, че по темата продължава да цари пълна тишина и некомуникативност. "Нямаме информация от Министерството на отбраната и от Министерството на младежта и спорта, ако базата евентуално се даде на Министерството на младежта и спорта", подчерта той.
В сегашния си вид "Българска армия" до голяма степен не може да отговори на изискванията на ФИФА и на УЕФА, обясни директорът на спортните бази на ПФК ЦСКА АД Стефан Стоянов. Стадионът е построен в периода 1965-67 година, първите чимове са взети от Костинброд и оттогава са правени само частични ремонти. През 1983 година е монтирано електрическото осветление Сименс и е изградена тартановата писта, която вече не е в добро състояние. През 1998-99 година са поставени седалките на стадиона и от тогава не е правено нищо. Трибуните са строени върху насип, а подобна технология отдавна е отречена.


Президентът на Реал (М) Флорентино Перес (вляво) и почетният президент Алфредо ди Стефано разгледаха макета на новия спортен комплекс на Кралския клуб, който трябва да е готов до септември

30.04.2005

 

Мнения по темата: