Ислямът щял да ни превземе

Според Кадафи това щяло да стане без мечове, "Ал Кайда" обаче вече е пуснала пипалата си на Балканите
Ислямът ще превземе Европа през следващите няколко десетилетия, без да използва насилие. Това заяви либийският лидер Муамар Кадафи в реч, излъчена по катарския телевизионен канал "Ал Джазира".

"Ние имаме 50 милиона мюсюлмани в Европа. Съществуват признаци, че Аллах ще дари исляма с победа в Европа - без мечове, без оръжия, без завоеватели. Тези 50 милиона. мюсюлмани ще превърнат Европа в мюсюлмански континент след няколко десетилетия", бяха думите на Кадафи. Той подчерта, че ако Турция бъде приета за член на Европейския съюз в населението на Европа ще се влеят нови 50 млн. мюсюлмани. Кадафи даде за пример и Албания и Босна, която определи като страна-членка на ЕС.
Междувременно сръбският военнополитически коментатор Милован Дрецун твърди, че в Югоизточна Европа е създадена силна, добре организирана екстремистко-терористична-престъпна мрежа. В материал, публикуван във в. "Глас явности", Дрецун пише, че тази мрежа се състои от мюсюлмански екстремисти муджахидини и "Ал Кайда" от една страна и военното (терористично) крило на великоалбанското сепаратистко движение от друга страна. През 1991 г. в София "Ал Кайда" сформирала командване за подкрепа и координиране на терористичните действия. През 1994 г. ръководството на това командване било поето от Айман ал Зауахири, вторият човек в "Ал Кайда". Неговата главна мисия е установяването на разузнавателна и терористична инфраструктура за прехвърляне на муджахидини в Косово и Македония. През 1994 г. "Ал Кайда" започнала да създава своя инфраструктура в Албания. През тази година в Албания бил и Осама бен Ладен, който се срещнал с тогавашния албански президент Сали Бериша. В срещата участвали и Башким Газидеда, бивш ръководител на тайната полиция на Албания и лидерите на терористичната АОК Хашим Тачи и Рамуш Харадинай. Тогава са били сформирани клетките на "Ал Кайда" в Косово.
Новата вълна ислямистка дейност е насочена към Санджак и по-специално Нови Пазар, пише Дрецун. Ислямистите се стремят да изградят сухопътен мост от Албания и Косово през Санджак към Босна и Херцеговина. Добре развитата мрежа на ислямистите и терористите по т. нар. ислямска дъга (България, Македония, Косово, Албания, Санджак, Босна и Херцеговина) става убежище за ислямските екстремистки и терористични групи и им дава възможност за активна подготовка за извършване на терористични акции, се казва в материала.

04.05.2006

 

Мнения по темата: