Иван Матанов стана "Поет-лауреат" за sms-поезия

Иван Матанов получи извънредната награда от председателя на журито Любомир Левчев 

Тони Теллалов спечели голямата награда на четвъртия национален конкурс за sms-поезия - сребърната брошка "sms-поезия" и специалното отличие на М-тел, научи ДУМА от организаторите НДК и М-тел.
Иван Матанов заслужи извънредната награда "Поет-лауреат" за най-добро цялостно представяне в трите предишни конкурса.
Над 3000 sms-текста бяха получени за конкурса, който се състоя от 6 февруари до 6 май. 
Лауреати на логото "sms-поезия" станаха Илиана Илиева, Лилия Александрова и Цветан Бошев, а почетния знак "sms-поезия" получи Людмила Христова, Марин Колев, Павел Боржуков-Боржи, Цветан Тодоров, Яница Радева. Специалната награда - публикация, е за Анамария Коева (13 г.), Ася Стайкова (14), Боян Радулов (6), Йордан Митов (8).      
Носителите на отличията е определило жури с председател Любомир Левчев и членове Георги Господинов, Миглена Николчина и Петър Първанов, който е основател на проявата. Те са избрали и  произведенията, които влизат в сборника "sms-поезия", отпечатан в университетското издателство "Св. Климент Охридски". Това са 531 творби от 116 автори от цялата страна. В книгата, която излиза с подкрепата на Министерството на културата - дирекция "Книга и библиотечно дело", са включени и четирима участници от 6 до 14 години.

09.06.2007

 

Мнения по темата: