"Кремиковци" се договори с "Арселор Митал"

"Кремиковци" АД сключи договор с "Арселор Митал", съобщиха от комбината. Съгласно договора всички суровини, доставяни от "Арселор Митал", ще се преработват в стомана от металургичния комбинат. Международната компания е подписала договор с настоящия собственик на комбината "Глобал стийл холдинг", според който в комбината ще се доставят суровини, които да се преработват в стомана и да се реализират като част от споразумение за търговско представителство.
Предвидено е и задължение за инвестиции в екологични инсталации и помощ при осъществяването на ремонти, за които "Арселор" ще помага. В началото "Кремиковци" ще произвежда около 60 000 тона стомана на месец, като с времето и подобряването на състоянието на мощностите ще нарастват и производствените обеми.
Възможно е сътрудничеството да доведе и до бъдещи инвестиции, се казва още в съобщението.
Ден по-рано за възможността да се подпише това споразумение спомена оперативният директор на "Арселор Митал" Фолкер Швих, който обяви това като съдействие комбинатът да оцелее, докато тече процедурата по несъстоятелност и собствеността върху активите се смени.

05.07.2008

Мнения по темата: