Ветерани влязоха в управата на ЦСКА

Канят в клуба и двама български бизнесмени

Надзорният съвет на ПФК ЦСКА АД взе решение за промени в Управителния съвет на клуба, като той ще бъде съставен от седем души.
Легендите на ЦСКА Аспарух Никодимов, Димитър Якимов и Георги Велинов влизат в новия Управителен съвет на клуба, стана ясно вчера. В него е и Емил Костадинов, който ще бъде спортно-технически директор. Председател на съвета пък е Александър Гарибов, който заедно с Алексанъдр Томов е обвинен в източване на пари от ЦСКА.
Останалите двама членове, които са поканени, ще бъдат оповестени другата седмица след получаване на тяхното писмено съгласие. Става въпрос за представители на българския бизнес. Бившият член на УС Димитър Стефанов ще продължава да изпълнява функциите на финансов директор и следващата седмица ще бъде предложен за член на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА АД. Преди няколко дни пък с факс от офиса на Томов Димитър Пенев бе представен като шеф на Надзорния съвет на "армейците".
По-рано през деня се появиха информации, че вицепрезидентът на "Родопа", Смолян, до миналата година Ивайло Манджуков е поканен в новата управа. Пред Гонг той коментира, че след разговор с Томов на този етап не приема поканата да се включи в управлението на клуба. Бих помагал винаги на ЦСКА и за това не е нужно да съм в УС. Но на този етап не съм убеден в ясното бъдеще и перспективи пред клуба. Ако ме потърсят за помощ, съм насреща. Не ми трябват длъжности за това, заяви Манджуков.
В същото време различни източници твърдят, че Александър Томов е предложил в четвъртък ЦСКА на Румен Гайтански-Вълка. Двамата имали дълга среща, като се очаквало до няколко дни Гайтански да даде отговор. Малко по-късно подобен разговор Томов имал и с Георги Крумов, управляващ партньор на "Икуест". Инвестиционният фонд купи преди месеци именно от Гайтански срещу 45 млн. евро трите дружества за почистване на София - "Волф 96 ООД", "ДИТЦ" и "Чистота АД". Томов поискал за клуба 13 млн. евро.
Междувременно стана ясно, че в ЦСКА още вчера е пристигнал французинът Тоуфик Зерара. Очаква се полузащитникът от алжирски произход да изкара една седмица проби при "червените" в Боровец и да влезе в игра в контролата срещу Рилски спортист в сряда. В момента Зерара, чиято цена е около 350 хил. евро, защитава цветовете на белгийския Жерминал Беершот, но е юноша на френския Сошо.
Играчите на ЦСКА пък още очаквали заплатите си за май, по две премии и бонусите за спечелената шампионска титла. Треньорът Стойчо Младенов пък обмислял дали да не съди клуба заради забавената премия от 100 000 евро за титлата и заплатата за три месеца. Той вече е провел разговори с адвокати и не е изключено съвсем скоро да заведе дело, както направи срещу старото ръководство на ЦСКА за 90 хил. долара, които в крайна сметка му бяха преведени от Митал.
Вчера пък капитанът на ЦСКА Александър Тунчев бе в Англия, където трябваше да премине медицински тестове в Лестър, съобщи Гонг. "Лисиците" и ЦСКА вече са подписали договор за продажбата му, като се чака само резултатът от прегледа. Екипа на тима носи и Радостин Кишишев.

05.07.2008

Мнения по темата: