Саркози със свой човек в ДАНС

Купуваме от Франция две вместо четири корвети „Гоуинд”

В подчертано приятелски тон, на “ти” и малко име, е преминал разговорът помежду им, съобщиха дипломати, присъствали на срещата

Снимка БГНЕС

Френският президент Никола Саркози ще изпрати свой съветник в Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС). За това са се договорили самият Саркози и българският премиер Сергей Станишев по време на срещата си в Елисейския дворец, съобщи агенция “Фокус”.
В Париж стана ясно, че България ще закупи от Франция две корвети “Гоуинд” за военния ни флот. Първоначално намерението на нашата страна бе да закупи четири подобни кораба. Конкурсът за тях бе обявен през 2005 г. За победител в него бе обявена френската компания “Армарис”, но до подписване на договор така и не се стигна.
Преговорите бяха подновени при визитата на Саркози у нас миналата есен. Тогава той и Станишев се разбраха за създаването на работна група, която да изготви рамков договор.
В края на 2007 г. бившият военен министър Веселин Близнаков посочи, че България се отказва да реализира сделката с “Армарис” поради липса на пари в бюджета. “Армарис” възнамеряваше да построи първата корвета за България във Франция, а останалите три - у нас.

...ощеЦао Дзианлин:

Китай се развива чрез науката

...ощеБългария усвоила само 26% от парите по САПАРД

...ощеВзривът отнесе генерал

...ощеУчениците в Търговище първи по български

...ощеДъщерята на Ботев си избира жених

...ощеРазказ от Евелина Ламбрева

...ощеГригор Димитров излиза за титлата на „Уимбълдън”

...ощеБусинската керамика възкръсна

...още 

  Първа страница в .PDF формат


05.07.2008