Станишев видя пътя на шоколада

Премиерът Сергей Станишев се опита сам да сгъне ръчно кутия шоколадови бонбони

Снимка БГНЕС

Тайната на това как шоколадът се превръща в изящни бонбони разгада вчера премиерът Сергей Станишев, който бе на посещение в захарния завод "Победа" АД-Бургас. Заедно с водача на листата на Коалиция за България в Бургас Пламен Орешарски, мажоритарния кандидат Любомир Пантелеев и втория в листата на кандидат-депутатите Пенко Атанасов те разгледаха поточните линии за захарни изделия в завода. Станишев обясни на работниците, че е избрал да посети това предприятие заради спечеления от ръководството му проект по Оперативна програма "Корпоративни предприятия" за 5 млн. лв. Тези средства ще бъдат изразходвани за смяната на две поточни линии - за вафли и за бисквити.
Преди това Сергей Станишев посети комплекса "Меден рудник" и новопостроения там храм "Свети Николай Чудотворец". 2 млн. 620 лв. е дала община Бургас за изграждането на църквата, съобщи премиерът. Той получи като подарък от домакина си отец Емилиян икона на Свети Николай.
Пред журналисти в морския град премиерът отново коментира изказването на Ахмед Доган от с. Кочан, което разбуни политическите духове в последните дни. Трябва на всички да е ясно, че решенията за инвестициите в държавата се вземат на основата на ясни приоритети по принципа на Европейските стандарти, принципи и правила. В държавата решенията се взимат не от депутатите, а от държавните институции, каза Станишев. БСП има една обвързаност и това е обвързаността с хората на България, добави той.

27.06.2009

Мнения по темата: