Хвърлиха яйца по Йордан Цонев в Бургас

Две сурови яйца полетяха към мажоритарния кандидат на ДПС в Бургас Йордан Цонев вчера сутринта по време на дебат, предаван пряко по БиТиВи. Прекият сблъсък между кандидат-депутатите на "Атака" и ДПС прерасна в истински екшън, в който освен обвинения и обиди, се намесиха и кокоши яйца. Докато Цонев си разменяше остри думи с представителя на "Атака" Стоян Иванов, възрастен мъж се изправи пред тях и хвърли две яйца по човека на Ахмед Доган. Една от птичите "бомби" успя да изцапа и седящия наблизо Мирослав Севлиевски от ЛИДЕР с Новото време. Виждате в какво се е превърнал Бургас. В град, контролиран от страха и омразата, емоционално коментира Йордан Цонев, докато почистваше сакото си от жълтъка. Севлиевски пък се почувства жертва и призова да не се хвърлят яйца, защото можели да попаднат върху някой невинен. И заключи, че там, където почват да хвърлят камъни и яйца, свършва демокрацията.
Дебатът прерасна в почти ръкопашна битка между Цонев и Иванов. Представителят на ДПС защитаваше лидера си Доган по повод изказването му в с. Кочан и заклейми "Атака" и телевизия СКАТ като разединители на българите и разпалвачи на омразата. По думите му Бургас се е превърнал в "град на разделението". В диспута по БиТиВи участваха също мажоритарният кандидат на ГЕРБ Божидар Димитров, водачът на листата на левицата Пламен Орешарски, кандидатът на РЗС Димитър Абаджиев, изборът на НДСВ за Бургас - Стефан Кенов и Вълчо Чолаков от Синята коалиция.
По време на прякото предаване разгорещени привърженици на различни партии на няколко пъти пробиваха кордона около импровизираното студио пред общината. Атитката на "Атака" бе най-многобройна и шумна, а мускулести момчета от нея се пробваха на няколко пъти да достигнат с ръце и юмруци Йордан Цонев. След края на дебата представителят на ДПС, придружен от Николай Бареков, се опита да мине през групичката със знамена на "Атака", но бе грубо изблъскан. Наложи се да се намеси полиция, за да се предотврати бой между отделните агитки.

27.06.2009

Мнения по темата: