Заляха с киселина 30-годишна жена в Бургас

30-годишна жена бе залята с киселина вчера сутринта в Бургас, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал на ул."Дебелт" между 8.30 и 9.00 часа. Пострадалата веднага е откарана в болница с изгаряния по ръцете, лицето, гърба и гърдите. Тя е успяла да сподели с лекарите, че нападателят й е бил непознат мъж, който минал покрай нея с колело и плиснал течността в лицето й.
Малко по-късно стана ясно, че жената е активист на партията на българските емигранти "Другата България". Оттам разпространиха официална информация, според която пострадалата се казва Габриела Георгиева. Тя е била най-дейният активист и координатор на партията в Бургас. По данни на "Другата България" неотдавна Габриела се оплакала, че пред офиса си е била заплашвана от непознат мъж. Тя твърдяла, че получава sms-и, в които е било настоявано да спре да се занимава с работата си. Близки на Георгиева обаче твърдят, че тя няма лични врагове.
По данни на бургаските медици от течността са засегнати лицето, дясната ръка, гърба и седалището на жена, като това са около 20% изгаряния. Състоянието на жената е стабилизирано. След привеждането й в бургаската болница раните са обработени, а тя е превозена с линейка към клиниката по изгаряния в "Пирогов".
Все още няма версия за мотивите на престъплението. Полицията се е заела да издирва и разпитва свидетели на случката. Ще бъдат прегледани и записите от охранителни камери в близост до мястото на инцидента.

27.06.2009

Мнения по темата: