ЦСКА заведе 6 нови в Австрия

Това е най-евтината ни селекция, хвалят се Пенев и Пенков

Шест нови попълнения официално представи вицешампионът ЦСКА. Треньорът Любослав Пенев запозна представители на медиите и феновете със завърналия се от гурбет халф Светослав Петров, бившия нападател на Пирин Спас Делев и карето от Сливен Здравко Чавдаров, Иван Стоянов, Коста Янев и Костадин Стоянов. На събитието не присъстваха считаните за сигурни нови попълнения футболисти на Ботев Пд Тодор Тимонов и Николай Манчев. "Те ще бъдат представени веднага след като скъсат с досегашния си отбор Ботев Пд и сключат договори с нас", отбеляза изпълнителният директор Пенко Пенков. Той изтъкна още, че всичките нови попълнения до този момент не са стрували много пари на тима и в сравнение с досегашните селекции тази е най-евтина. Старши треньорът Любо Пенев допълни, че всички състезатели са взети на ниво клуб-клуб, без мениджъри и посредници, и така пари от касата от клуба не са изтекли на вятъра.
Той заведе на лагер в Австрия 26 играчи. С отбора отпътуваха спряганите за трансфери в чужбина Йордан Тодоров, Кирил Котев и Дормушали Саидходжа. В София обаче останаха талантите от юношеската школа на клуба Александър Тонев, Мартин Тошев, Николай Чипев, Александър Събев и Кристиян Узунов. Те ще бъдат събрани за първа тренировка на Панчарево на 1 юли. На този етап Пенев няма да взима в първия състав и футболисти от юношите старша възраст, каквото бе първоначалното му намерение.
"Червените" ще се готвят в базата в Санкт Вайт. Те ще играят 6 контроли, като първата е в понеделник от 19.00 ч. със словашкия Жилина, "ожилил" миналото лято вечния съперник Левски в битката за групите в последния турнир за Купата на УЕФА.

27.06.2009

Мнения по темата: