Успех, Петров!

Ивелин Николов

Господин Алексей Петров съди вестник ДУМА.
Не познавам този господин, но уважавам правото му да получи правосъдие. Уважавам правото му да защитава своите чест и достойнство.
Казах, че не го познавам, но през годините съм чел или чувал доста медии да се занимават с него.
Първо прочетох, че край офисите му, където развива бизнеса си, са стреляли по него с автоматично оръжие. Не го уцелили. Офисите му били на басейна “Спартак”. В този бизнес има нещо съмнително, рекох си. Всички медии оповестиха случката. Петров не осъди никого.
Още тогава пресата (дори зад граница) написа, че са били съдружници с Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата във фирма “Будоинвест”. Не е подсъдно.
Американският журналист Джеф Стайн написа, че Борисов решително се опитва да неутрализира съперничещи си пре-стъпни групировки и че “отдавнашната омраза между Алексей Петров и Бойко Борисов и босовете на СИК Младен Михалев - Маджо и Румен Николов - Пашата е прераснала в открит конфликт.


Меглена Плугчиева:

Изнудвачи спъват инфраструктурата

Частни лица рекетират държавата с имотите по важни строителни проекти, заяви вицепремиерът

Частни лица буквално рекетират държавата с имотите по трасето на важни инфраструктурни проекти, алармира вицепремиерът Меглена Плугчиева след среща с управляващите органи и експерти по програмите на ЕС. От Национална агенция “Пътна инфраструктура” са се оплакали, че някои от имотите около трасетата на проектите се закупуват предварително с цел новите собственици да търсят високо обезщетение след това. Те вдигат цените и ако не останат удовлетворени, съдят държавата, обясни Плугчиева. Когато има претенции от собствениците на имотите, изпълнението се забавя и се оскъпява много, коментира вицепремиерът. За пример тя даде автомагистрала “Люлин”, където преди няколко дни е приключила последната отчуждителна процедура, а този процес е започнал през 2002 г.
Недопустимо е нещо подобно да спъва работата по големите инфраструктурни проекти, заяви вицепремиерът и акцентира върху законодателните пропуски, които трябва да бъдат запълнени.

...ощеСветовният ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици бе отбелязан в 12-о СОУ “Цар Иван Асен Втори” в столицата вчера. Кампанията “Управляват ли наркотиците твоя живот?” бе организирана от Службата по наркотици и престъпност към ООН и “Каритас - България”

Снимка Пресфото/БТА

...ощеКолко лесно е да забогатеем...

...ощеЯнаки Стоилов:

Изборите създават условия за програмно правителство

...още100 години от рождението на Димитър Димов

...ощеКралят на поп музиката ни напусна

...ощеПреброяват българските колоездачи

...още 

  Първа страница в .PDF формат

27.06.2009