11 Декември 2023понеделник17:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

50% от малкия бизнес трудно оцелява

/ брой: 41

автор:Дума

visibility 17

Без излишен оптимизъм започва годината за малкия и среден бизнес у нас. Докато инфлацията расте, а страхът от рецесия се засилва, търговците и ХоРеКа (хотели, ресторанти, кафенета) секторът остават притеснени от настоящето и несигурни за бъдещето, показва проучване на Glovo. Близо половината от участниците в изследването твърдят, че са в "режим на оцеляване", а едва 25 на сто от тях предвиждат значителен растеж до края на 2023-а. 

Промяната в потребителските навици след пандемията и последвалият икономически спад са основната причина за тревога. Като непосредствено предизвикателство повече от половината от анкетираните посочват свитите разходи на клиентите (57%) и инфлацията (54%), а близо три четвърти се притесняват за бъдещите печалби.  

Преобладаваща част от участниците (88%) в проучването са убедени, че за да останат конкурентни на пазара, трябва да познават добре потребителските нужди. Според 76% от запитаните, в бъдеще клиентите ще искат още по-голям избор и по-персонализирани услуги. Близо 40 на сто пък са забелязали, че съвременните консуматори се интересуват повече от опита си при поръчка на храна онлайн, отколкото от преживяването във физическите обекти. 32% смятат  оптимизацията на доставките за решаваща за бъдещето на техния бизнес.

Оставим ли горивата на дърдорковците, не ни чака добро

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 239

Пътническите влакове с ново разписание

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 239

Удължават срока на програмата за саниране

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 239

Европол предупреди за фалшив зехтин от Испания и Италия

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 239

Австрия е готова с отстъпки за Шенген

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 239

Атина с мерки срещу спортното насилие

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 239

Сърбия с "адекватен отговор" към Косово

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 239

Нещастието българско

автор:Александър Симов

visibility 276

/ брой: 239

Хора, бдете!

visibility 271

/ брой: 239

Алтернативна вселена

visibility 249

/ брой: 239

Генът на Путин

автор:Юри Михалков

visibility 282

/ брой: 239

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ