09 Август 2022вторник10:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Над източните райони през целия ден ще се задържи слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 31°. Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Над източните райони през целия ден ще се задържи слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 31°.

Аз, Саркози

/ брой: 52

автор:Благовест Митков

visibility 2272

Братовчедът Цуро пристигна в една дъждовна вечер. До този момент не бях подозирал, че имам братовчед Цуро, но той ми каза, че неговият прадядо и моят прадядо са били повече от братя, следователно ние сме повече от братовчеди, така че къде ще го сложа да спи след вечеря.
Сложих го в хола, но не след вечеря, а призори, понеже братовчедът Цуро се оказа много държелив на пиене, та се наложи четири пъти да отскачам до денонощния супермаркет. Когато на другия ден се събудих с натежала глава, Цуро вареше пача от свински уши, пиеше бира и обясняваше на жена ми, че пачата от свински уши е най-доброто лекарство срещу махмурлук. Жена ми гледаше врящата тенджера с безмълвно отвращение.
След като изяде пачата, братовчедът Цуро заяви, че смята да ми погостува известно време, понеже имал намерение да си търси работа в София и да се установи тук за постоянно, тъй като във Видин, откъдето е той, нямало препитание, а София е столица - не може тук да няма работа като за него. После ми поиска петдесет лева назаем, за да почерпи и той. С петдесетте лева братовчедът купи отнякъде туба наливна мастика и още две кила свински уши. Преди той да донесе с радостен вид покупките, жена ми изсъска, че отива за три дни при майка си, но когато се върне, този изрод да го няма вкъщи.
Имаше го. Освен него имаше и една госпожа с две хлапета. Госпожата се казваше Севдалина. Когато я доведе, братовчедът Цуро ми обясни, че тя е негова стара любов, била се развела с мъжа си във Видин и дошла и тя в столицата да търси работа и щастие. Щастието вече била намерила, защото срещнала на улицата старата си любов Цуро...
Виждайки и братовчеда, и новите гости, жена ми сви свирепо устни, тресна входната врата и токчетата й ситно-ситно изтракаха надолу по стълбището.
Братовчедът Цуро разпери ръце и попита какво й става на тая, мойта булка, що не вземе да иде на доктор? И без да дочака отговор, ми поиска още петдесет лева, щото мастиката и свинските уши свършили, а Севдалина и децата били гладни.
Подадох му петдесетачката и много бавно, но много твърдо му казах да изчезва заедно със старата си любов и с отрочетата й и повече никога, ама ни-ко-га да не се мярка пред погледа ми. Братовчедът Цуро прибра парите и с насълзени очи ми каза, че не е очаквал от мене такова отношение, после скръбно подкани госпожа Севдалина и хлапетата да тръгват. На излизане госпожата се обърна, плюна през прага и ми пожела да пукна дано. Освен това, кой знае защо, ме нарече Саркози. В нейните уста това име прозвуча като жестока обида.

Задават се водни бунтове в страната

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 153

Метани

автор:Мая Йовановска

visibility 0

/ брой: 153

Задават се протести за скъпата вода

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 153

Пращаме в ЕК новата програма за конкурентоспособност

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 153

30% ръст на новите жилища

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 153

Докладът на "Амнести интернешънъл" за Украйна предизвика гняв

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 152

САЩ с нова военна помощ за $1 млрд. за Украйна

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 152

Уенди Шърман: Внимавайте с авторитарните режими

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 152

Левите партии в Италия се обединяват за изборите

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 152

Забравен в болница

автор:Аида Паникян

visibility 0

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ