13 Февруари 2025четвъртък17:03 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД; „Доби прес“ ЕООД ; в редакцията на "ДУМА". Цени: 9 месеца - 153 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Горска трапеза

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

/ брой: 261

автор:Дума

visibility 1937



Паниран сърнешки дроб

Обираме внимателно тънката ципа на дроба и го нарязваме с остър нож на тънки филийки. Накисваме го 24 часа в прясно мляко. Потапяме го в брашно, разбито яйце и пак в брашно или счукан сухар и пържим в сгорещена мазнина, като внимаваме да не го препържим, защото става твърд и загубва вкуса и хранителността си.
Посоляваме го, след като го извадим в чинията. Поднасяме изпържения дроб още топъл с туршия от зеле и бяло вино.

Шаран в тесто на фурна

Взимаме 1 шаран около килограм, отрязваме опашката и перките и го изчистваме добре. Нарязваме 8 глави лук и го слагаме да се пържи на слаб огън в 2 кафени чашки олио. Когато лукът омекне добре, без да се зачерви, го посоляваме и сваляме от огъня. Прибавяме 2 чаши счукани орехи, ситно нарязан магданоз, малко счукан черен пипер и разбъркваме сместа.
Взимаме около 1 кг втасало тесто, разделяме го на 6 топки и всяка разточваме на кора по големината на тавичката.
Слагаме първата кора в намазаната тавичка, поръсваме я с малко олио и нанасяме тънък пласт от ореховата смес, която предварително сме разделили на части.
Поставяме втората кора, мажем с ореховата смес и нареждаме третата кора. Върху нея слагаме шарана, поливаме го с малко олио и го намазваме с ореховата смес. Покриваме го с останалите три кори, които също мажем помежду с ореховата смес.
Най-горната кора поливаме с олио и печем ястието в умерено силна фурна.

КЗК призна, че е безсилна пред цените на храните

автор:Дума

visibility 1547

/ брой: 29

Магистрала "Струма" трябва бъде завършена до юни 2031 година

автор:Дума

visibility 1533

/ брой: 29

Всеки втори купувач на жилище в София иска до 15% отстъпка от цената

автор:Дума

visibility 1530

/ брой: 29

Такситата с право на 6 курса до Терминал 2 на ден

автор:Дума

visibility 1573

/ брой: 29

За Европа САЩ вече са партньор

автор:Дума

visibility 1446

/ брой: 29

Румънският премиер имал връзки с имотната мафия

автор:Дума

visibility 1502

/ брой: 29

Брюксел разреши хляб с прах от червеи

автор:Дума

visibility 1512

/ брой: 29

Накратко

автор:Дума

visibility 1512

/ брой: 29

Целта е постигната

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1480

/ брой: 29

Искам да върна смисъла и политиката в БСП

автор:Юлия Кулинска

visibility 1541

/ брой: 29

Мога да направя БСП партия на бъдещето

автор:Юлия Иванова

visibility 1529

/ брой: 29

"Свобода" на пазара ли?

автор:Боян Дуранкев

visibility 1482

/ брой: 29

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ