22 Април 2024понеделник15:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Искам съд за виновните!

Запишете ме основен свидетел за унищожаването на България

/ брой: 226

автор:Никола Филипов

visibility 2594

Свидетел съм. Ще свидетелствам пред който и да е съд - български, европейски, интернационален, вселенски...

Когато "връщаха земята", унищожиха земеделието ни. В останалите бивши социалистически страни я връщаха само на тези, които желаеха да си я обработват сами. Имал дядо му в тази местност три декара - отрязват му от единия край на блока съответно три декара. Но... кооперативният блок си остава и машинната обработка също. Неполучилите земята си, ще получават съответния наем (рента) от кооперативното обработване на тяхната земя.

А в България? Ако насила някога са я взели от някого, защо трябваше насила да я връщат на потомците им, които очИвАдно не можеха да я обработват?! Аз съм един от тези, чиято земя сега пустее. Новосформираната кооперация отказва да я обработва, защото нивата ми не е в съседство с новите й блокове. 

А блоковете? Оградил си някой по средата 2-3 декара и засадил дръвчета, защото хем не може да ги обработва, хем е против кооперативното обработване, било комунистическо. Нали знаете, кучето сено не яде, ама като легне върху него - не дава ни на кравата, ни на овцата да яде от сеното!

Е-еех, беше време, когато идваха делегации от Италия, Франция и САЩ да се учат от българския опит в селското стопанство! Лично съм бил свидетел на такива посещения в Пловдивско, когато сестра ми бе агроном-бригадир. Ще осъдим ли някога виновниците за унищожаването на българското селско стопанство?!

А фабриките, а заводите? Как така получава цял завод някой, защото дядо му някога имал там работилничка? Не вярвах, че това може да се случи, но в България и това стана. Та в тоя завод има дял и моят баща, и твоята майка, та и аз! Всички, чиито отчисления от заплатите отиваха за построяването, дострояването и надстрояването на завода.

Протестирам! Като сме ви избрали за депутати или министри, не сме ви упълномощили да разпродавате на безценица или да раздавате общонародното имущество - нито земите, нито горите, нито фабриките и заводите ни! Що за подмазвачество, що за корупция и ограбване са това!

Може би Симеон нямаше да владее сега толкова гори, ако блюдолизците не завеждаха исковете за земи, които не са били лична собственост, а дарявани на царската институция. При едно посещение на цар Фердинанд в Пловдив, например, градската управа му подарява най-големия пловдивски хълм - Джендем тепе. Има официално решение по този въпрос! Сега Симеон по същата логика можеше да иска и него, можеше и да го получи... Ала онази тогавашна градска управа за чия собственост е смятала този хълм, та го е подарила с лека ръка? В надпреварата за подмазване управата на Софийска област е могла да му подари и Софийското поле... 

И сега? Сега наследникът смята България за своя частна собственост и може да си препродава на евреи, англичани и американци не декари, а планини и полета. 

Съседът ми пък платил на двама лъжесвидетели, които подписали, че баща му имал пет декара земя край р. Чая в северната част на Асеновград и... сега разполага с тези декари. Нищо, че са били чужди - мои и твои, общи... Той ме кандардисваше и мен да се облажа по същия начин - трябвало да си намеря само още един свидетел, защото първият щял да бъде самият той. Но аз имам... съвест. И чувство за отговорност. За човещина.

Обиколил съм почти всички европейски страни. В България бе извършена най-престъпната приватизация в Европа. Разорени бяха и индустрията, и земеделието, и банковата система, и здравеопазване, и... всичко, което е могло да бъде ограбено. Пряко и косвено откраднати са над 130-150 млрд. лева според статистиката. Все с маските на добродетели. Прогонени бяха над два милиона души да търсят препитание в чужбина. И унищожаването на страната продължава. Докога?

Искам народен съд! Запишете ме като основен свидетел!

                                                                                                                            

Диана Тонова начело на БСП в София

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

БСП поиска оставката на Росен Желязков

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Възстановена е охраната на монумента "Бузлуджа"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Заплатите на военните с 30% нагоре

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 0

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 0

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ