20 Април 2024събота22:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Моята позиция

Столичната организация на БСП е в състояние активно да участва във формирането на дневния ред на партията и обществото

/ брой: 240

автор:Николай Малинов

visibility 2829

Уважаеми другари, скъпи приятели и съмишленици,
Убеден съм, че съдбата на България днес е функция на патриотизма, на волята и демократичните ни традиции при функционирането на политическите партии. Каквато и обществена енергия да се акумулира, тя няма реализация, ако не бъде поета и преосмислена от техните структури; ако не доведе до намирането на политически отговори.
Днес ние сме изправени пред поредните остри национални проблеми; пред ситуации, които съдържат повече опасности, отколкото понятни и разбираеми решения. Искам ясно да бъда разбран - единствено огромната ми тревога от остротата на социалната и политическата ни криза и убедеността ми във възможностите за развитие на БСП ме мотивират да участвам в избора на председател на Софийската градска организация.

За възможностите, за перспективата и за опасностите пред Софийската градска организация на БСП

Откровеният разговор изисква да го кажем честно и разбираемо - днес СГО трябва да преформулира своята роля на водеща партийна структура - както в идейно-политически план, така и при отстояването на конкретни политики.
Нейните мащаби, нейният политически и експертен потенциал категорично изискват друг тип поведение, друг медиен образ, друг метод на взаимодействие с всички структури на партията като цяло.
Съвременният прочит на социалната и политическата криза и нейното отражение в столицата изисква още по-категорично:
* формулирането и отстояването на ключови политики на БСП от общонационално значение;
* формулирането и отстояването на политиките на БСП в Столичния общински съвет;
* борбата за налагането на лявата интерпретация на миналото;
* трайно взаимодействие на БСП с научната и художествено-творческата интелигенция;
* диалог на БСП с отрасловите синдикални и неправителствени организации.
По силата на факта, че СГО е местна партийна структура, ние сме длъжни да бъдем част от решенията на конкретните проблеми на хората. Наш дълг и отговорност е да усилваме социалната чувствителност на БСП, да й придаваме ясно конкретно съдържание и да бъдем лидери в нейното отстояване чрез конкретни дела.

Ако това са задачи, които стоят пред нас, кои са средствата?

На първо място - пълноценен диалог с районните партийни структури. Техните идеи, позиции, становища и искания трябва всекидневно да ангажират ръководството на градската организация. Обратната посока също не може да бъде пренебрегвана - районните партийни активи и структури трябва да бъдат въвличани в общонационални и общоградски дискусии.
Вторият елемент от новото ни поведение е активният диалог с депутатите, общинските съветници и областния управител, излъчени от БСП и Коалиция за България. Заедно ще търсим решения по главните проблеми на хората, на партията и на обществото като цяло.
Диференцираната работа с клубовете на ветераните, младежите и жените, внимателният диалог с неправителствения сектор трябва да останат траен елемент в нашето поведение. Тези партийни и обществени организации са естествено място за конкретизиране и подкрепа на секторните политики.
Трето - закономерни са претенциите към медийното поведение на нашите партийни структури, включително и към ръководството на СГО. Нито една полезна идея не може да се превърне в конкретна политика, ако не получи обществената енергия и подкрепа. С много по-голямо внимание трябва да се отнасяме и към собствената издателска дейност на организацията. В рамките на тази дейност особени грижи трябва да се полагат за качеството и разпространението на Софийския бюлетин.
    Четвърто, неразделна част от нашите средства за формиране и реализиране на политика е пълноценният ни диалог с гражданското общество, с избирателите по места, с младите и модерно мислещи столичани.

За кадрите и ресурсите

СГО споделя един дефицит, присъщ на партията като цяло - недостатъчна грижа за собствените ни кадри. Обучението, медийното налагане, кариерното развитие на няколко поколения активни социалисти са онзи потенциал, който може да предпоставя нашия успех.
Нямаме право да подценяваме и въпроса за ресурсното осигуряване на организацията.  Необходимо е да се работи за по-активно привличане на допълнителни средства чрез ангажиране и лично участие на избраните и реализирани в местната и изпълнителната власт кадри на организацията.
Обобщавайки всичко дотук, мога само да повторя увода на своята позиция - СГО е в състояние активно да участва във формирането на дневния ред на партията и обществото. Единствено на базата на нова енергия, на патриотизъм, на доверие на своите структури и членове, на взаимодействие на поколенията в нея.
Как ще бъде решен проблемът за представителството ни в ръководните ни органи е въпрос на вашия личен избор, който ще приема с необходимото за нашата организация уважение.
Пожелавам на себе си и на вас вярност към светлите ни традиции и огромна надежда за нашето бъдеще!
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ