31 Май 2023сряда04:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Във вторник отново на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се и градушки. Почти без валеж ще бъде в западните и централните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°. Във вторник отново на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се и градушки. Почти без валеж ще бъде в западните и централните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°.

На лов за по-млади мъже, или кои са жените-пума

Използването на противоположния пол за развлечение вече не е приоритет само на мачовците

/ брой: 188

автор:Альона Нейкова

visibility 6013

Те са успели, красиви, зрели - възрастта им обикновено е над 40-те, и си търсят млади партньори. Кандидати не липсват, въпреки че някои от тях могат да им бъдат синове. Подобни двойки, когато жената десетки години е по-голяма от мъжа до нея, са обичайно явление в днешното все по-разкрепостено време. За световноизвестни примери на така наречените жени-пума се смятат Деми Мур, Холи Бери, Дрю Баримор, Дженифър Анистън... Те се появяват под вторачените погледи на всички ВИП гости на бляскавите светски събития, придружени само от много по-млади от тях мъже...

Доскоро представите за жените-пума се ограничаваха до евтин парфюм и алкохол менте. Полите им бяха обратно пропорционални на тяхната възраст, а деколтетата на блузките - изключително отворени и смели. През нощта такива дами обикаляха баровете, прекалено много пиеха, доста дълго се заседяваха в мъжките компании и никога не си лягаха самотни. И колкото по-млад бе техният избраник, толкова по-сладка им се струваше "плячката"...
Този начин на съществуване в голяма степен напомня живота на грациозната пума, хищно бродеща в горите. Винаги сама и винаги гладна.
Обаче времената вече са други. Днес жената-пума е облечена в кашмир и коприна, мирише на скъпо френско шампанско и Chanel №5, не спира да покорява младите мъже, а от лошата й репутация няма и следа. Именно за такива дами бяха направени тв сериалите "Сексът и градът", "Отчаяни съпруги" и редица други.
Изразът "жената-пума" първоначално се употребява само в Канада, но постепенно се разпространява в целия свят. Днес това словосъчетание се използва, за да се отбележи съществуването на специфичния феномен, наречен още особена тенденция или просто нов тип жени, за който хората не успяха да намерят в собствения си език друга, по-подходяща дума. Така почти навсякъде започва да се употребява завладяващото "пума", а дамите от този тип да се оценяват по напълно различен начин, отколкото например преди няколко десетилетия.
Най-често подобен етикет се лепва на страхуващите се от старостта жени на възраст между 35 и 50 години. Представителките на вида жени-пума се обличат като тийнейджърки, използват много и ярка козметика и, срещайки се с доста по-млади от тях момчета, се опитват да задържат младостта. Някои обаче го правят толкова явно и нескопосано, че единственият резултат, който успяват да постигнат, е да предизвикат съжаление.
Според всеобщото мнение жената-пума е достойна за състрадание личност, водена от ловджийски инстинкт. Смята се, че обикновено тези дами са самотни и малко вулгарни. В тяхна "плячка" най-често се превръщат неопитните момчета и дори мъжете, работещи като жиголо, готови да се впуснат в сексуална авантюра с по-възрастна от тях дама. Правят го най-вече, за да се облагодетелстват от финансовите й възможности и да използват тази връзка като трамплин към висшето общество.
В такива мегаполиси като Ню Йорк, Бостън или Сан Франциско маргиналните преди жени-пуми постепенно са се превърнали в дами. Огромна е бройката на зрели, красиви и успели представителки на нежния пол, които могат и избират да водят такъв живот. Това са дами, които ден след ден укрепват все повече професионалните си позиции, противопоставяйки се на конкуренцията на мъжете. Но жените-пуми не искат цялото си свободно време да прекарват само в компанията на жестоките бизнес лъвове. И затова често предпочитат да избягват брачните окови и да се забавляват с по-свежи и млади мачовци. Тоест жените-пума в днешно време започват да правят същото, каквото векове наред си позволяваха мъжете - да използват противоположния пол за развлечение. Тези дами смятат, че ще се почувстват далеч по-добре, ако се срещат със силни, добре изглеждащи млади индивиди, които да не говорят само за пари и кариера и да не ги отегчават със скучни тиради за бизнеса...
Така изисканият им избор ги превърна от застаряващи, лишени от достойнство страшилища в уверени в себе си, привлекателни зрели дами, които знаят как да живеят живота си, внимателно подбират антуража си и знаят точно какво искат. Жените-пума успяха да си извоюват по-специално отношение към самите тях - като към благородни и прекрасни създания, един от най-желаните "трофеи" сред младите мъже.
Наскоро известното издание "Boston Magazine" нарече тази, на пръв поглед, светска тенденция "обществен феномен". Според журналисти от списанието днешната жена-пума е все по-търсена и напълно преобръща закостенелите представи за сексуално партньорство. Вместо да "излизат на лов", тези дами понякога предпочитат сами да се превръщат в "плячка" и да бъдат покорявани. Сега вече не "пумите" търсят следа и дебнат поредната си жертва, а се оставят да бъдат открити от така наречените "ловци на пуми" - млади хора между 20 и 30 години, които си падат по зрели жени.
Ако се вярва на някои европейски проучвания на общественото мнение, близо една трета от представителките на нежния пол на над 45 са готови да имат интимна връзка с поне 7 години по-млад от тях мъж. А около 50% от зрелите дами смятат, че най-добре ще се разбират с партньори, по-малки от тях с 4 до 6 лета. На новия модел на взаимоотношенията все още, разбира се, му липсва цялостно обществено признание, но тенденцията така или иначе вече е налице. Тези изследвания сочат, че традиционното разпределяне на ролите между половете все повече се променя. А общоприетата представа, че жената трябва да бъде по-млада, или поне не по-голяма от половинката си, вече остава в миналото.
Отскоро много американски уеб сайтове - кои на шега, кои сериозно - разнищват новите отношения между "жените-пума" и младите мъже. А най-успешните стратегии за "лов" на зрели дами дори се провъзгласяват за начало на принципно нова епоха в общественото развитие.
Съвременността изобилства от примери на световноизвестни двойки, в които жената е доста по-възрастна от мъжа. Сред тях е и Деми Мур с Аштън Къчър, и Мадона с Хесус, и Алла Пугачова с Максим Галкин, и Елизабет Тейлър с повечето от съпрузите си... В прочутата Зала на славата също са представени исторически фигури на английския крал Хенри VIII, Юлий Цезар и Бенджамин Франклин - всички те са имали слабост към по-големи от тях дами...
Така или иначе, изразът жената-пума ще продължи да запазва специфичното разбиране за взаимоотношенията между половете. И поради тази причина, изглежда, никога няма да се отърве от съмнителния сексистки привкус. А зрелите дами, предпочитащи да общуват с по-млади мъже, винаги ще предизвикват по-голям интерес, отколкото връзките на застаряващите представители на силния пол с невръстни девойки.
Но може би, ако човек и след навършването на 40-годишна възраст иска да изглежда добре и се стреми да бъде желан, полът няма значение?...

каре
5 заблуди за брака с чужденец

Някои представителки на нежния пол си мислят, че ще си уредят живота веднага, щом се омъжат за чужденец. Разбира се, може да се намерят доста примери с приятелки, познати или познатите на приятелките, потвърждаващи щастливата развръзка на приказката за Пепеляшка, която заживява честито със задграничния принц. Добре е обаче да получите информация и за някои тотални заблуди за брака с човек от друга държава.

1. Всички чужденци са богаташи.
Кой ли не си мечтае само с един подпис в гражданското да си уреди охолен живот зад граница?! Но трябва да сте наясно, че и в чужбина има и бедни, и богати, освен ако не сте омаяли някой арабски шейх. От друга страна, подредеността на бита не изключва необходимостта от плащане на текущи сметки и погасяване на задълженията по кредити и ипотеки...
2. Външният вид е определящ.
Разпространено е мнението, че чужденците си търсят за съпруги само млади и дългокраки девойки. Добре е да знаете, че в Европа например изобщо не е прието да се сключват ранни бракове. Тоест, ако гаджето е 16-годишно, това не означава, че още преди да е навършило 17 зад граница ще му вдигнат тежка сватба. Чужденците обикновено държат бъдещата им съпруга да е най-малкото образована и да е поне на 24.
3. Съпругата е робиня в чужда къща.
Незнайно защо се смята, че чуждестранните съпрузи експлоатират жените си като робини или, напротив, осигуряват им охолен живот като на кралица. Разбира се, това са двете крайности, а истината е някъде по средата. Добрият тон на взаимоотношенията в семейството предполага мъжете да помагат в домакинството и възпитанието на децата, но основната им отговорност е осигуряването на финансите. Мнозина обаче не разбират какво всъщност означава да живееш в голяма къща и затова понякога настъпва объркване - някои се превръщат в слугини на собственото си семейство, а други с размах управляват фамилията.
4. Езиковата бариера е вечна.
Често младоженци, родени в различни краища на света, след кратко съжителство се отчайват, че заради несъвместимост в културите никога няма да могат да намерят общ език. Наистина, манталитетът и навиците на хората са изключително важни. Но ако човекът до вас не ви разбира, бъдете сигурни, че това не е само заради езиковата бариера. В други случаи пък непознаването (или опознаването) на цветистите чуждоезични изрази само ще допринесе за по-продължителното поддържане на топлите приятелски отношения между съпрузите.
5. Всичко е прекалено сложно.
Бракът с чужденец, разбира се, не е лесна работа - далеч сте от роднините си, няма на кого да се оплачете или да споделите радостите си. Но пък, ако се обичате, това със сигурност е по-правилният избор, отколкото да продължите да живеете с родителите си в родната ви къща, за да не напуснете не само пределите на страната, но и улицата, на която сте израснали.
Милиони двойки по света живеят в смесени бракове и се справят отлично. Може би, защото са намерили точната си половинка...

 

Газът поевтинява с още 15% от 1 юни

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 101

Поне 1700 лв. за почивка на семейство с деца на море

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 101

ЕС забранява непродаденият текстил да се унищожава

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 101

Ердоган спечели изборите в Турция

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 101

Отново напрежение в Косово

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 101

Русия обяви американски сенатор за издирване

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 101

Омерта

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 100

Хаос върху хаоса

автор:Иван Ченчев

visibility 3

/ брой: 100

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ