07 Август 2022неделя18:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в планинските райони от западната половина на страната и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°. Днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в планинските райони от западната половина на страната и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

НАГРАДА НА НС НА БСП ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ЖУРНАЛИСТИКА И ПУБЛИЦИСТИКА "ГЕОРГИ КИРКОВ - МАЙСТОРА"

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 122

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП обявява началото на процедурите за определяне на носителите за 2022 г. на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков - Майстора" и на Наградата на НС на БСП за научни и политически разработки и за изследвания на съвременния социализъм "Димитър Благоев". Носителите ще бъдат обявени на 30 юли по време на Националния събор на левицата "Бузлуджа 2022".


ОБЯВА

В съответствие с чл. 60, алинея 1, т. 4 от Устава на БСП Изпълнителното бюро на НС на БСП обявява, че започва набирането на предложения за определяне на носителя за 2022 г. на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков - Майстора". 

Съгласно статута на наградата, за нейни носители могат да бъдат предлагани журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; имат съществен принос за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; посветили са своите творчески изяви на значими обществени проблеми; с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни политически, граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.

Право да бъдат предложени за участие в конкурса имат български журналисти, публицисти, учени и общественици, които през последните години имат редовни изяви в българските печатни и електронни медии и разработват значими за обществото, БСП и левицата проблеми. 

Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските/районните и областните съвети на БСП, ръководствата и творческите колективи на средства за масова информация, творчески организации и съюзи, изявени журналисти и публицисти. 

За всеки номиниран за наградата до 20 юли 2022 г. в НС на БСП трябва да бъде изпратено на материален и електронен носител мотивирано предложение, придружено с биографична и  творческа справка за кандидата. Всички номинации ще бъдат разгледани от комисия на НС на БСП, в която са включени досегашни носители на наградата, председатели на творчески съюзи и представители на НС на БСП, главни редактори, директори и издатели на партийни медии. Предложението на комисията за определяне на носителя на наградата ще бъде внесено за утвърждаване в ИБ на НС на БСП до 25 юли 2022 г. Носителят за 2022 г. на Националната награда за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков - Майстора" ще бъде обявен на 30 юли 2022 г. по време на Националния събор на левицата "Бузлуджа 2022". 

За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към сътрудниците на Съвета на НС на БСП по култура и медии, София 1000, ул. "Позитано" №20, на телефони 02/8107330 и 02/8107219.  

Документите с предложенията за номинираните се внасят на материален носител в отдел "Деловодство" на НС на БСП и на електронен носител на е-mail kulturaimedii@abv.bg до 20 юли 2022 г. включително.

23 юни 2022 г.

Изпълнително бюро на Националния съвет на БСП

Газовото хранилище в Чирен вече е пълно на 50%

автор:Дума

visibility 672

/ брой: 151

Съдът пусна отново ТЕЦ "Брикел"

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 151

Възможно е поскъпване на парното през зимата

автор:Дума

visibility 835

/ брой: 150

Зад шкафа

автор:Мая Йовановска

visibility 628

/ брой: 151

Държава на абсурдите

автор:Ина Михайлова

visibility 867

/ брой: 151

Атанас Зафиров: Кабинетът "Радев" обслужва ГЕРБ и ДПС

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ