27 Юни 2022понеделник15:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес още преди обяд над Западна България, по-късно през деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София 27°. Днес още преди обяд над Западна България, по-късно през деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София 27°.

Позиция

Накъде вървим?

/ брой: 165

автор:Пламен Лазаров

visibility 2280

Когато през сакралната 1989 г. ми предложиха да се присъединя към партийните редици, нито за миг не съм се поколебал, въпреки че това в очите на някои мои връстници бе стъпка в грешната посока. Приех, защото винаги съм бил с леви убеждения, защото мои близки са отдали включително живота си за борбата с фашизма и капитализма. Споделях чисти идеали, че нещата наистина могат да се случат, както са били замислени в основата си от първите истински социалисти, но бързо бях попарен в тези мои представи за развитие на обществото ни.
В началото на 90-те години, когато бях изпратен като делегат на Софийската градска конференция на партията, видях истинските лица на някои от т.нар. реформатори, като например на господата Александър Томов, Николай Камов и др. Състоянието, в което се намираха тези "реформатори", станали за една нощ от комунисти - социалисти, бе неимоверно стелене и лазене пред ръководещите партията в този момент. Тези лица ме отвратиха и отблъснаха за дълго време от всякакъв партиен живот. Впоследствие се видя, че съм бил прав по отношение на тези отминали партийни фунционери и обмислях завръщане в партийните редици. За съжаление вече се бях ангажирал с друга зелена и екологична кауза в Европейския парламент, където за мое удовлетворение постигнах добри резултати за страната ни.
Търпението ми преля след събитията през последните две години, когато партията ни бе обиждана, сочена за враг номер едно от управляващите и мачкана от тях по всички възможни начини. Не можах да остана неутрален и се завърнах в редиците на социалистите. За нас, малкото останали хора с идеали, които извървяха пътя на трудните битки от елементарно човешко оцеляване до годините на някакъв, макар и минимален, възход на страната ни в т.нар. демокрация, от която сме все още тъй далече, съществува само една мисъл и тя е, че е време да помогнем. Да помогнем с натрупания житейски и политически опит, професионални знания и контакти, за да бъде възвърнато на БСП  полагащото се челно място в обществено-политическия живот на България. Имайки пълната подкрепа и на европейските социалисти, трябва да използваме всички вътрешни и външни възможности за разкриване истинската същност на сегашното управление.
Днес партията повече отвсякога се нуждае от опитни, активни и действени кадри, готови да влязат в пълноценна битка с конкуренцията на политическия небосклон, показвайки истинското й фалшиво лице и посочвайки в същото време пътя, който трябва да бъде извървян, за да се постигнат исканите резултати. За това предстоящите президентски и местни избори са жизненоважни за постигане на промяна в мястото на БСП в обществено-политическия живот и връщане доверието на гражданите и избирателите в София към социалистическите идеи, ценности и морал.
Важно е в бъдещия местен парламент на София да присъстват не само политици, а и експерти, които ще са в позиция да вземат дейно участие в обсъждане специфичните проблеми на управлението на града и ще могат компетентно и адекватно да реагират при необходимост. София е за всички нейни граждани, а мястото на БСП е водещо в   промените.
По отношение на президентските избори винаги съм считал, че една партия трябва да излъчи свой силен вътрешен кандидат, независимо дали той е в позицията на печеливш или не. Затова считам за обида по отношение на огромната маса от редови членове издигането на кандидат за президент от името на БСП на човек извън партийните структури. Още повече - издигането на кандидат, толкова близък до гореспоменатите господа бивши партийни ръководители и настоящи партийни ренегати. Тази кандидатура е губеща изначало, най-малкото защото не е припозната като своя от по-голямата част от партийните ни структури. И след няколко месеца пак ще дойде моментът да си говорим защо не успяхме и къде бе допусната грешка. Но това вече ще е тема без значение.
Време е в лицата, представляващи партията ни, да настъпи някаква промяна. Важно е да има приемственост, важно е да се слеят опитът на по-старото поколение и устремът на младостта. Но още по-важно е младите хора и тези, които градят настоящето на България, да разпознаят в БСП партията, която ще ги поведе и ще ни извади от тежкия нокдаун, в който е изпаднала страната. Но затова е нужна промяна в мисленето и промяна в действията на всеки от нас.

Не се очаква поскъпване на хляба, захарта или олиото

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 122

Рекорден брой участници в празника на черешата в Кюстендил

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 122

30% ръст на чуждите туристи по Черноморието

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 122

Следващите санкции удрят руското злато

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 122

РСМ може да не получи ново предложение

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 122

Солун влезе в червената КОВИД-зона

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 122

Изпитът като стрес

автор:Деси Велева

visibility 249

/ брой: 122

(Д)Еволюция

автор:Таня Глухчева

visibility 194

/ брой: 122

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ