02 Октомври 2022неделя06:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°. Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Не открили нередности при заменките в Несебър

/ брой: 10

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1011

За нередности в Несебър са подадени общо 6 сигнала, всички по публикации в медиите. Поради големия обществен интерес към кв. "Черно море" в града, за който е един от сигналите, експертната група е категорична, че застроената към настоящия момент част не засяга защитени територии по смисъла на закона. Застроената земя се водела горски територии, но била общинска, а не държавна собственост. Тя не попадала в защитени територии и теренът не бил включен в мрежата "Натура 2000". Процедурата по промяна статута на земята не е приключила. Предстои да се изясни дали са налице пропуски при първоначалното учредяване право на строеж през 2000 г.
По друг сигнал за поземлен имот, за който вносителят изразява съмнение, че е горски фонд в защитена зона, възстановен неправомерно на частно лице и застроен, становището на комисията е, че имотът е горска територия, частна собственост след съдебна реституция, но няма данни за смяна на статута на имота, нито за извършено строителство в него. И въпросният имот не попадал в защитена територия по смисъла на Закона за защитените територии.
Според областния управител на Бургас експертната група продължавала работа както по тези, така и по други "постъпващи сигнали". Едва ли обаче от въпросната комисия, съставена изцяло от държавни чиновници, зависими от правителството, нередности ще бъдат изнесени публично.
 

Иван Иванов: Необходимо е модернизиране на икономиката

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 190

Банките вдигат лихвите от октомври

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 190

ЕБВР повиши прогнозата за българската икономика

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 190

Арменският поп

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 190

Безплатно ли?

автор:Деси Велева

visibility 285

/ брой: 190

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ