26 Юни 2022неделя19:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес още преди обяд над Западна България, по-късно през деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София 27°. Днес още преди обяд над Западна България, по-късно през деня и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В отделни райони валежите ще са временно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София 27°.

ИСКАМ ДУМАТА

Нужна е мобилизация

Трябва да се освободим от вътрешната опозиция!

/ брой: 164

автор:Любен Еленков

visibility 2566

След близо 30 години лутане и търсене на свой лидер БСП избра Корнелия Нинова. Тя, като народен представител, със своята активност се открояваше сред останалите народни представители. За мен бе ясно, че най-после попаднахме на подходяща личност. Умен, красив, млад човек с ясна визия за необходимите промени в партията и държавата, Корнелия Нинова получи доверието на по-голямата част от делегатите на 49-ия конгрес. Смела и решителна, тя с ясен и точен изказ представя своите виждания за бъдещото развитие на България. БСП трябва да тръгне по нов път, да защитава интересите на обикновените трудови хора и аз съм убеден, че това ще се случи. Промените, които Нинова направи за обновление на партийното ръководство и парламентарната ни група в НС, раздразниха някои стари партийни кадри (стари кримки). Кои са те? Това са самозабравили се, провалили се бивши министри, зам.-министри, народни представители в няколко парламента и няколко млади протежета, между, които и Сергей Станишев, които оформиха група с предимно властови и икономически интереси, лицемерно скрити под маската на загриженост за бъдещето на партията. Според мен, т.нар. вътрешна опозиция може да бъде оприличена на стара чанта от мачкан лак, скъсана, прашасала, която виси като експонат в Националния съвет. За да злепоставят др. Нинова, те изтъкват различни неубедителни причини. Опозицията е безидейна и не се поддава на промяна, но непрекъснато говори за колективно решение и управление. Не е ли по-добре да се освободим от нея именно на идейна основа? 

Ще си позволя да се обърна към вас, др. Нинова. Опозицията в Националния съвет е късогледа, не вижда, че България все повече обеднява, загива. Демографската криза причинява дълбока ерозия, над два милиона мизеруват и гладуват, а два милиона са самопринудени да напуснат България. Тя, опозицията, няма идеи, не предлага конкретни политики за решаване на проблемите, не обсъжда и не приема това, което се предлага във "Визия за България". Моето мнение е, че трябва да се освободи НС на принципна, идейна основа от изявените телевизионни герои и "демократични" инакомислещи. 

Ще си позволя да направя някои предложения до ИБ на НС на БСП и до партийните членове на БСП: 

- Времето, в което живеем, изисква висока мобилизация, железен колектив и решителни управленски решения в БСП.

- Вместо визия (виждане) занапред, да се говори за СТРАТЕГИЯ, което означава: умение, изкуство, увереност и съвкупност от научни знания за постигане на желаната цел. Такава Стратегия да се разработи за всяка община, регион и за национално равнище, да се активизират хората по този начин с тяхно участие във връзка с местните избори. 

- Да се изнесат на показ корупционните практики с обществени поръчки и злоупотребата с общински средства за изграждането на ненужни съоръжения, за да се вземат комисионни.

- Да се направи задълбочен анализ на потенциалния обхват от риска: наводнения, свлачища, срутища и търкалящи се предмети, горски пожари и др., за да се предотвратят бедствията, особено в селските райони, и се успокоят хората, че нещо се прави за тях.

- Предлагам да не се говори повече за "демокрация" в БСП. "Демокрация" (разбирай фалшива такава), това означава хаос и демагогия на всички нива.

- Напълно подкрепям др. Божанков - "когато обикалях България, усещах, че хората обожават Нинова и няма да я предадат". Тя, Нинова е нашата гордост и надежда, истинско лице на партията, и затова я обичаме.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ