24 Април 2024сряда05:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Под 50% е българското свинско на пазара

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 2680

"Българското свиневъдство отчете добра 2023 г. Това донякъде успя да компенсира трагичните резултати през 2022 г. В момента сме стигнали предишните си капацитети", заяви пред БНТ Вихрен Димитров, директор на свинекомплекса в Голямо Враново.
По думите му логистиката не позволява в България да бъде вкарано прясно вносно месо.
"Основна част от месото влиза от Европейския съюз. Камионите пътуват около 3-4 дни например от Испания", разказа Димитров.
Той поясни, че прясното месо е по-бледо, като ако е много червено означава, че е третирано по някакъв начин.
"Тенденцията през последните години е, че българското производство на свинско месо не може да задоволи търсенето на големите преработвателни предприятия и за съжаление вносът е факт", заяви д-р Любомир Кулински, директор на контрола по храните в БАБХ. Той поясни, че свинското месо в България пристига от страните членки на ЕС - Полша, Румъния, Испания.
"Българското пилешко месо задоволява над 90% от потреблението на българския пазар, дори има износ в Австрия, Швейцария, Сърбия и Северна Македония. Българското свинско месо на нашия пазар е под 50%", каза Кулински.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ