08 Юни 2023четвъртък05:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°. Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°.

Подла манипулация

/ брой: 58

автор:Александър Симов

visibility 49

Александър Симов


Само седмица след обявяването на Инициативния комитет за референдум срещу джендър идеологията в училищата, атаката срещу него започна с пълна пара, и то с откровени лъжи и манипулации.
Интересното е, че тя идва от сайтове, които твърдят, че всеки ден са на барикадата в битката с фалшивите новини и че следват принципите на почтената журналистика. Нищо подобно. Всички те, позовавайки се на изключително странни и смешни източници, гръмогласно съобщиха лъжата, че певецът Кондьо е член на Инициативния комитет за референдума (стр. 3).
Това е целенасочена атака срещу идеята. Всеки принципен журналист само с един телефонен разговор можеше да се ориентира и да разобличи измамата. Само че точно в този случай, точно по този казус, сайтове на десните пет пари не дават за истината. Целта е идеята за референдум да бъде опорочена, овъргаляна в катран и пера, заклеймена и натикана в ъгъла.
Само за тяхна информация.
Няма да им се получи.
Няма да им се получи, защото реакциите на хората бяха изключително отрицателни. Не срещу референдума, а срещу гнусната лъжа. Срещу лицемерието, което трябва да минава за журналистика. Срещу подлостта на медиите, които уж са срещу кафявите новини, но винаги са готови да станат бухалка, която да се стовари върху гърба на неудобните.

След като стана ясно, че написаното е лъжа, нито един от тези сайтове не се извини. Напротив - започнаха да вадят от девет кладенеца вода, за да твърдят, че не са манипулирали, че са невинни като младенци, че не са си измислили новината. Това е част от порочната медийна среда, в която живеем. Хванатите на местопрестъплението веднага започват да отричат.
В цялата ситуация има една добра новина. Тази интрига не идва от въздуха. Манипулацията не е случайна. Защото интересът към организирания от БСП референдум нараства с всеки ден. Това се вижда и по спонтанното събиране на подписи, и по енергията, която темата носи, когато се постави на обсъждане.
Ако проблемът с джендър идеологията не съществуваше, както се опитват да ни убедят либералните съвести, защо тогава се налага постоянно да злословиш, измисляш и манипулираш темата?
Певецът Кондьо е бил осъждан за трафик на хора и манипулацията на медиите е точно тук. Видите ли, търговецът на плът е срещу джендърите. Значи целият референдум е порочен. Трафикантите на хора искат да спрат Истанбулската конвенция, за да могат да продължат с насилието.
Толкова е плоско, че дори стоманен либерал няма да е в състояние да се вдъхнови. Защото за пореден път трябва да повторим. Идеята на референдума не е да унизяваме различните, нито те да бъдат атакувани. Големият смисъл е да предпазим децата от токсичната идеология.
И заради това в Инициативния комитет влязоха видни общественици със завидни биографии. Хора с позиции, идеи и визия. Които няма как да бъдат унизени с измислици и лъжи. В случая интригата се връща като бумеранг към тези, които я използваха.
Те са изплашени, защото темата, върху която паразитираха с години, се изплъзва от техния контрол. Заради това е време да чуем мнението на хората. Тях няма как да излъжеш.

КЕВР: Компенсации за абонатите за некачествен ток

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 107

Иска се забрана за внос и на укрйинско олио

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 107

ЕК одобри 77 млн. евро за райони с висока безработица

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 107

Социология за мошеници

автор:Александър Симов

visibility 439

/ брой: 107

Низ от скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 344

/ брой: 107

Конституцията не е просто хартия

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 107

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ