18 Август 2022четвъртък14:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 29°. Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 29°.

Хлъц!

Разделяй и владей!

/ брой: 210

автор:Петра Ташева

visibility 2673

Древното римско правило "Разделяй и владей!" е много добре изучено и се използва най-усилено от днешните ни управници. Те се представят за демократи, за обединители и критикуват опозицията за разединението, което внасяла сред хората.
Но кой всъщност причинява разединението? Кой сее крамоли и разправии? Този, който брани "своите", "дава" им, за ги спечели, а пренебрегва другите. Кой има права да "дава"? Не са ли те, управляващите? Нали те си поддържат многобройната администрация и се грижат за нея, като й повишават доходите. Едни от служителите са "техни" и ще им се вдигне заплатата, а за другите -"после"! Така се разединяват работещите, оставят се да се "оправят" както си знаят, както си могат, и затова се краде и има корупция, защото за оцеляването не се подбират средства. Дотам сме я докарали, че едни кретат с малко, а на други заплатите са десетки хиляди! Каква е тази неприлично разтворена ножица в доходите? Едни взимат 400-500 лв., а други 13-15-20 хиляди, че и повече! Народът недоумява какви са тези заплати! Тия хора с по колко глави, стомаси и ръце са, та работят за десетина и взимат такива невероятни заплати и плащат данък върху тях колкото и ние!
Ще вдигнат тавана на големите пенсии, а оставят с неосъвременени пенсии хиляди специалисти. Защо е това противопоставяне? Кои от възрастните хора имат най-високи пенсии? Това са предимно бившите служители на силовите министерства, които са имали най-голям бюджет и са внасяли високи осигуровки. Но в какво са виновни стотиците хиляди пенсионирани лекари, учители, журналисти, инженери, които са работели съвестно, а днес мизерстват с по 200, 300, 350, 400 лв.? Защо техните пенсии остават неосъвременени? Защо не се зачита възрастта? Преди това се правеше за всяка година след 70! Сигурно днес на управляващите им се иска тези възрастни по-скоро да се "преселят" в по-добрия свят, да останат по-малко пенсионерите, защото тежат на бюджета на държавата.
Крайно необходимо е да се въведе ред и справедливост в пенсионното дело, да се преизчислят всички пенсии! Особено наложително е това за пенсиите, отпуснати преди 10, 15, 20 години. Сегашното заиграване и вдигане на пенсиите само на определени прослойки е нечестно и несправедливо. Това се прави, за да се разединят възрастните, да се всеят смутове и неразбирателства сред най-мъдрите и най-образованите хора на нацията. А те са най-многобройните. Може би сега управниците са насочили своите стрели сред тях? Може би искат да ги спечелят за свои съмишленици, за свои поддръжници. Ще стане ли това?
Управници наши, това са вашите бащи и майки, вашите деди! Вие, които ги пренебрегвате, не ги зачитате, не им признавате труда, ума и заслугите, какво правите? Опитвате се да заблудите хората, които са ви родили, образовали и са ви оставили наследство, което не оценявате! Опитвате се да противопоставите властта и амбициите си срещу опита и мъдростта на възрастните, ли? Няма да успеете! Възрастните имат най-силните оръжия, които вие не притежавате. Те имат опит, рутина, мъдрост, търпение и това, което най-много ви липсва на вас - те не лъжат, те виждат реално всичко в обществото и в държавата и умеят да отстояват своето ДОСТОЙНСТВО! Всяко управление, което не зачита децата, възрастните и болните, винаги е търпяло крах! Всяко управление, което не се съобразява с ума, интелигентността и заслугите на живелите и работили преди тях, неизбежно го чака крах! Не действайте като неразумни, некадърни и неспособни питомци! Опомнете се, докато е време! Вместо да замазвате очите на народа със своите хвалебствия и безпочвени внушения, че държавата никога не е била по-добре. Внушения, от които прозира вашият егоизъм, вашата суетност и празна показност.
Не се мислете за незаменими!
Дайте пример, като вие първи се обедините, разберете се с по-знаещите, по-можещите от вас, и ЗАЕДНО работете за общото дело! Ние всички сме граждани на държавата, която вие присвоявате като ваша собственост! Но държавата са хората, гражданите, а не управляващите. Но вие нямате реална представа за себе си, камо ли за народа си. Живеете в друг свят. Имате привилегии, които не са характерни за демокрацията. Мислите ли, че не се вижда вашето благополучие? Всички сте "загладили косъма", наедрелите сте физически, но сега трябва и да отрезнеете, да се вразумите, да поумнеете! Ако не можете, ще отстъпите, иначе ще се сгромолясате от високото! Такива са правилата на живота и на историята! Само ви го напомняме и ви предупреждаваме ние, вашите предци и родители. Не се опитвайте да ни разделяте, защото ще ни загубите окончателно! И без друго ви гледаме критично, с големи разочарования и често ни давате поводи да си казваме: "Такива ли ги отгледахме? Кой ги възпита така?", "Нашите  управници българи ли са?"  
          

Инфлацията в еврозоната достигна рекордните 8,9% през юли

автор:Дума

visibility 0

Инфлацията удари четвъртвековен рекорд

автор:Дума

visibility 400

/ брой: 159

Ремонтът на тунелите по "Хемус" се бави

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 159

Газът може да поскъпне с 6% през септември

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 159

Потисната радост

автор:Юри Михалков

visibility 404

/ брой: 159

Повече хора с по-високи помощи за отопление

автор:Аида Паникян

visibility 464

/ брой: 159

Къде са уловките на мобилните оператори

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 159

Как писмо не стигна до получател заради 5 стотинки

автор:Петра Ташева

visibility 318

/ брой: 159

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ