20 Юни 2024четвъртък02:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Интервю

Симеон СЛАВЧЕВ:

Ще защитавам интересите на разградчани в 50-ото НС

Коалиция "БСП за България" е единствената алтернатива не само на Сглобката, но и на всичко случващо се в последните 34 години в държавата, заяви водачът на листата в 18 МИР - Разград

/ брой: 91

автор:Юлия Кулинска

visibility 3185

Симеон СЛАВЧЕВ е роден през 1978 г. във Варна. Висшето си образование завършва в ТУ в София като инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт“. Завършил е Академията за социална политика на Института за социална интеграция, има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към НБУ. Има над 17 години управленски опит като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти.
В периода 2015 - 2019 г. е общински съветник в СОС. От 2018 г. е учредител и председател на ПП МИР.
Корените на Славчев по майчина линия са от село Сейдол и село Миладиновци в област Разград и детството му е преминало там. Това е една от причините да бъде кандидат за народен представител от Разград. Другата причина е, че за него Разград е една от най-родолюбивите области в България, тъй като четири общини носят името на велики български владетели - Исперих, Кубрат, Цар Самуил и Цар Калоян.

Цитат: В листата са съчетани мъдростта, управленския опит, експертността и професионализма с вдъхновението и енергията на младите.

- Г-н Славчев, какво Ви мотивира да се кандидатирате за депутат от „БСП за България"?
- Партия МИР стана част от ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“, тъй като споделяме общи ценности, принципи, етика и морал. Обединяваме усилия и заедно ще проведем борба за връщане към нашия цивилизационен модел и нашата идентичност. Действащият вече 33 години модел на развитие на България няма нищо общо с българската душевност, ценности, манталитет, възпитание, както и с нашите вековни традиции. Време е да спрем да живеем по чужди правила и закони, които ни наложиха. Време е държавата в лицето на политиците да започне да се грижи за българския народ, а не да бъде негова мащеха и да се грижи за чужди народи. Това е и мисията на ляво-патриотичното обединение, което направихме. Както партия МИР, така и БСП не е изневерила нито веднъж на принципите си и винаги сме отстоявали интересите на народа, което е изконната цел на лявата идея. Интересите на хората и на родината за нас са над всичко и всички.
- Вие сте лидер на партия „Морал, Инициативност, Родолюбие“ – МИР. Тя е една от 25-те формации,  които  са част от обединението с БСП. Според Вас обединението ли е бъдещето на лявото?
- На 1-ви май направихме истинското обединение в ляво. Направихме го символично в сградата на Народното събрание, на което пише „Съединението прави силата“. Аз бих добавил, че обединението на здравите, моралните и левите сили прави силата непобедима. За мен и за партия МИР, единственият начин да сме ефективни и непобедими е всички, които стоим зад лявата идея, да сме обедини и единни. Само обединени можем да върнем цивилизования модел на управление и да отстояваме нашата идентичност на велик народ, който не позволява своеволия в управлението на България. Хората искат и заслужават това обединение, не можем да си позволим да предадем тяхното доверие, защото всичко, което правим, го правим за тях. Това е нашият дълг и нашата мисия.
- Представете листата за депутати. Какви хора са включени в нея?
- В листата на коалиция „БСП за България“ в област Разград са съчетани мъдростта, управленския опит, експертността и професионализма с вдъхновението и енергията на младите. За мен е чест да съм водач на тази листа, която е А-отбора на Разград, в който са събрани експерти в различни сфери на живота, но водени от една цел – да превърнем област Разград в райско място за младите хора и пенсионерите, което с общи усилия е напълно реалистично да постигнем. Втори в листата е младата надежда на Разград - Николай Пенчев. Той е работил в Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето и е инициатор на Младежкия общински съвет в Разград. Николай хвърля цялата си енергия в проблемите на младежите и за развитието на потенциала на областта.
Трета в листата е Кремена Радева. Тя е изключителен специалист в сферата на финансите и е силно мотивирана да прилага своя опит в полза на обществото. Найден Кисьов е познат тук с борбата си за провеждане на честни и прозрачни избори. Неговата кауза е справедливото разпределение на обществените блага и ресурси за всички населени места в община Разград. Той е четвърти в листата. След него е Гретина Колева, която работи за различни каузи, свързани с младите семейства, като безплатни ясли и детски градини, увеличаване на помощите за учещи майки и др. Шести в листата е Цветомир Савов. Той е старши експерт в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“-Разград и добре познава проблемите, свързани със земеделието в региона и усилено работи за тяхното разрешаване. След него в листата е Станислав Стоянов. Той е предприемач и неговата кауза е добре развита икономика и благоприятната бизнес среда в област Разград. На осмо място в пълната ни листа е Галин Савов, който е дългогодишен служител в системата на МВР и счита работата в полза на хората за свой дълг.
- Кои са основните проблеми на хората от Разградско, за чието решаване ще се борите в 50-ото НС?
- Разградчани имат една от най-плодородните земи, а тук се внася чужда продукция. Време е да възродим земеделието в региона, като наша основна цел е да възродим българското производство и от основен вносител на плодове, зеленчуци и храни, България да стане основен износител. Друг наш основен приоритет е да върнем област Разград на върха в индустрията, там където беше преди години, като не само ще привлечем сериозни инвеститори, но и ще изградим сериозна и постоянна връзка между бизнеса и образованието. Така на практика от една страна ще се произвеждат необходимите за реиндустриализацията на Разград кадри, а от друга ще се подсигури сигурна и добре платена работа за младите и квалифицирани кадри с висока експертност. Всичко това ще доведе до една от основните ни каузи - оставане на младите хора в област Разград. Един от основните проблеми, с който се ангажирам лично като народен представител от Разград ще бъде чистия и качествен въздух в Разград. Ще предприема редица законодателни промени, с които ще се гарантира ефективната и съвместна работа на местната власт с бизнеса и всички институции, отговорни за качеството на въздуха. Проблемът с миризмите и влошения въздух в Разград датира от около 10 години, но не може да бъде решен, защото институциите си прехвърлят топката и не могат да установят от къде точно идва проблема, за да го решат. От ден първи на 50-тото Народно събрание ще предприема всички законови и законодателни действия, за да бъде решен устойчиво проблема с чистия въздух и качествената и достъпна вода за всички жители в област Разград. Това е личната ми кауза за Разград.
- Защо избирателите трябва да гласуват за кандидатите на „БСП за България“?
- Призовавам всички българи да гласуват спрямо делата на всеки един политик, а не спрямо неговите думи. Нито един от участниците в коалиция „БСП за България“ не е подвеждал и предавал своите избиратели. Винаги сме спазвали поетите ангажименти и делата са отговаряли на нашите думи. Ние сме единствената алтернатива не само на Сглобката, но и на всичко случващо се в последните 34 години в държавата. Коалиция „БСП за България“, част от която е и партия МИР, е социалния щит за младите, работниците, пенсионерите и уязвимите групи. Нашата цел е да върнем нормалността в държавата, в която всеки българин да има не само декларирани, а гарантирани права на безплатно и качеството образование, на безплатно и качествено медицинско обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на реален средноевропейски стандарт на живот. Ние сме гарант не само за правовата държава, за свободата на словото, за спазването на Конституцията, но и ще бъдем гарант за създаване на условия за генериране на високи приходи от производствена и търговска дейност, с които държавата справедливо да осигурява достоен живот за всички български граждани, особено на пенсионерите, социално слабите и хората в неравностойно положение. Постоянно съм сред хората и им казвам, че алтернатива има и тя е реална, морална и патриотична – това е коалиция „БСП за България“, доказали сме го многократно с нашите дела в годините.
- Какви са Вашите послания към разградчани?
- Призовавам ги да използват гласа си активно и отговорно, за да не решава друг вместо тях какво да прави с тяхното бъдеще. От всеки един от нас зависи и е време да осъзнаем, че всички ние сме решаващ фактор в управлението на страната, защото съдбата на Разград, а и на цяла България, е заложена на карта. България и хората трябва да са над всичко! Затова ги призовавам: Гласувайте с номер 24 за коалиция „БСП за България“! И този път няма да ви подведем и ще бъдем ваш реален защитник, както винаги досега.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ