02 Октомври 2022неделя07:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°. Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Социалните услуги в Русе достигат до над 3 хил. души

/ брой: 103

автор:Дума

visibility 34

Социалните услуги, предоставяни от Община Русе, достигат до 3150 потребители, а 1200 лица са наети като персонал, който полага необходимите грижи за нуждаещите се. Това стана ясно от първото заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги, създаден наскоро. На него бяха обсъдени и възможностите за помощ на децата и младежите от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, които са навършили 25-годишна възраст и не отговарят на профила на социалните услуги. Присъстващите се обединиха около идеята, че адаптирането на децата и младежите към нова среда крие изключителен риск за живота им, поради което е в техен интерес да не се предприемат мерки по преместването им.
Обсъдена беше темата за реформиране на Дома за стари хора "Възраждане". Предстои да бъде разработен План за действие, който да включва анализ на материалната база, с която разполага специализираната институция, изготвяне на оценки на потребностите на настанените в институцията потребители, проучване сред персонала, който е ангажиран с предоставянето на услугите в дома.
Съветът по въпросите на социалните услуги има за цел да подпомогне анализа на потребностите от социални услуги и ефективността им на общинско ниво, както и да дава предложения за подобряване качеството им.

Иван Иванов: Необходимо е модернизиране на икономиката

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 190

Банките вдигат лихвите от октомври

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 190

ЕБВР повиши прогнозата за българската икономика

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 190

Арменският поп

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 190

Безплатно ли?

автор:Деси Велева

visibility 285

/ брой: 190

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ