15 Юли 2024понеделник11:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Четиво

Стратегическо ръководство за жени

Ако познаваш правилата на играта, винаги можеш да предвидиш ходовете на "противника" и да си осигуриш предимство

/ брой: 150

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 4456

Ако съм научил нещо в живота, то е, че за огромна част от жените ние сме загадка; представителите на силния пол си позволяват да злоупотребяват в интимната сфера, защото жените не познават начина им на мислене; с познанията си имам възможност да променя положението.
    Това заявява Стив Харви - известният американски комик, чиято артистична кариера започна в средата на осемдесетте години на миналия век. Успехът на моноспектаклите му го подтиква да създаде собствено телевизионно предаване под името "Шоуто на Стив Харви", което се излъчва по мрежата "WB" в периода 1996-2002 г. Шоуто се радва на изключителен успех и печели многократно наградата "Имидж". През 1997 г. Харви продължава изявите си в комедийни моноспектакли и е една от звездите във филма на Спайк Лий "Истинските крале на комедията".
В момента Стив Харви се изявява като водещ на популярното "Утринно шоу на Стив Харви", което се излъчва в националния ефир и има повече от седем милиона слушатели. Рубриката му "Питайте Стив", в която основно се задават въпроси за взаимоотношенията между мъжете и жените, добива такава огромна популярност, че провокира написването на книгата "Действай като жена, мисли като мъж" (заедно с Динийн Милнър). Книгата ще стане достояние и на българските читатели благодарение на ИК "Хермес". Издателството започва с нея новата си поредица "Психология за всеки ден", научи ДУМА от Десислава Стаменова.

Според Стив Харви, мъжът се самоопределя по три критерия:
- кой съм аз
- какво работя
- колко пари изкарвам.
За да е готов един мъж за сериозна връзка, той трябва да е постигнал задоволителни отговори на тези въпроси.

"Действай като жена, мисли като мъж" може да се опише като стратегическо ръководство за жени. Според автора жените допускат много грешки във взаимоотношенията си с мъжете, просто защото не познават начина им на мислене. За да успеят да привлекат и задържат мъжкото внимание, най-важното е жените да разберат какво обуславя поведението на мъжете и да действат адекватно.
    Книгата на Стив Харви въвежда жените в особеностите на мъжкия светоглед и им показва как разсъждават мъжете, какво могат да очакват от тях и кои са най-често допусканите от жените грешки. Представителките на нежния пол могат да си спестят много разочарования и разбити надежди, ако по време на една връзка проследят предупредителните знаци, които им подсказват накъде вървят взаимоотношенията. Ако жената зададе правилните въпроси и обърне внимание на дребните, но показателни подробности във връзката, тя би могла "да изиграе по-добре картите си". Книгата дава чисто житейски напътствия как жените да разберат дали мъжете имат сериозни намерения към тях, или целта им е просто да ги вкарат в леглото. Ще научат също как "да влязат под кожата на мъжа", да спечелят сърцето му и да си осигурят верността му (най-трудното). Идеята на автора е, че ако познаваш правилата на играта, винаги можеш да предвидиш ходовете на противника (мъжа) и да си осигуриш предимство.

Опра Уинфри често го кани в шоуто си

Достойнство на книгата е, че именно мъж ни показва какво мисли силният пол, изхождайки от собствения си личен опит и наблюденията си върху приятели и колеги. Често пъти тези откровения са стряскащи и нелицеприятни за нас, жените (например: не съществува мъж, разполагащ с власт и положение, който да не изневерява), но за съжаление се подкрепят от множеството мъжки коментари в читателските отзиви. Доста от описаните съвети са просто въпрос на здрав разум и натрупан житейски опит (напр.: поставяйте определени изисквания пред мъжа, защото, ако ги няма, той естествено ще се възползва), но това не ги прави невалидни.
Жените трябва да осъзнаят, че възприемането на един нов, прозорлив и интелигентен подход, основаващ се на мъжките правила, приложен на мъжка територия и съобразен с мъжката природа, ще им помогне да постигат целите си много по-добре, отколкото, ако "стрелят напосоки".

Кралицата на соула Арета Франклин съветва

Жените трябва внимателно да се вслушат в това, което Стив Харви казва за мъжете. Той разкрива любопитни подробности за начина на мислене на силния пол, които повечето мъже не биха споделили с вас.

Стив Харви:
Не ви казва истината, за да не ви нарани


Мъжете се възхищават от силни, преуспели и умни дами, но малцина са такива смелчаци - да вземат подобна съпруга

- Казвате, че жените често са твърде взискателни и това нерядко води до разочарования. Не трябва ли обаче да имаме високи изисквания към мъжа, с когото искаме да прекараме живота си?
- Разбира се, че трябва да има стандарти и истинските мъже не се боят от тях. Въпросът обаче е доколко реалистични са вашите очаквания. Ако искате да намерите красив, умен, богат, добър, начетен, висок, атлетичен мъж с коса, на всяка цена го задръжте и... моля ви, обадете ми се. Винаги съм искал да се срещна с Бог. (Смее се.) Трябва също да си зададете въпроса вие самата отговаряте ли на всички мъжки критерии, за да имате правото да изисквате идеалния мъж.
- Колко важен е сексът за мъжете?
- За мъжете сексът е от съществено значение. Той е едно от трите най-важни неща, които мъжът очаква от вас. Това, на което истински държи, е: любов, подкрепа и секс. Ако едно от тях липсва, връзката ви няма бъдеще.
- Много жени откриват след дългогодишна връзка, че партньорът им ги е мамил. Ако един мъж ви изневерява или смята да го прави, защо тогава търси обвързване?
    - Мъжете не се обвързват емоционално при секс, както жените. Това, че прави секс с друга, не намалява привързаността му към вас. Не ви казва истината, за да не ви нарани. Казва ви онова, което искате да чуете.
- Защо мъжете изневеряват?
- Защото могат. Защото мислят, че ще им се размине. Защото сексът с партньорката вече не е такъв, какъвто е бил някога. Защото винаги има жени, готови да мамят заедно с него...
- Вярна ли е максимата: лъжецът си е лъжец?
- Мъжете могат и да се променят. Понякога загубата на човек, когото ценят, може да ги накара да преосмислят действията си. Аз например сега съм различен от това, което бях.
- Ако си женена за "мамино синче", как да се пребориш за първото място в живота му?
- Ако се надявате, че след брака ще промените мъжа - лъжете се. Майките им са поставили високи стандарти за отношението им към тях още в детството им и гледат да ги поддържат. Ето защо, когато започвате дадена връзка, трябва ясно да поставите своите изисквания. Не очаквайте той сам да го направи.
- Защо мъжете сякаш се плашат от силни, преуспели и умни жени?
- Мъжете се възхищават от подобни жени... на обществено място. Но мисълта да имаш подобна своенравна и устата жена вкъщи - Боже опази! Малцина са такива смелчаци.
- Винаги съм се учудвала как на една и съща реплика, подхвърлена от някого, аз и партньорът ми правим съвсем различна интерпретация. Е, как всъщност мислят мъжете?
- Основната грешка на жените е, че прехвърлят начина си на мислене върху мъжете, а ние сме много по-просто устроени. Може би ще се доближите до нашия начин на мислене най-много, ако просто ни припишете точно обратното на това, което вие сте си помислили. (Смее се.) Всъщност затова и написах тази книга - за да узнаят жените какво ръководи мъжете. Книгата е един вид стратегическо ръководство - ако познаваш тактиката на противника, много по-лесно е да спечелиш играта.

 

Левите се събраха на обща среща

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 132

Няма да подкрепим Денков за премиер

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 132

Синдикатите готвят протести

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 132

Огнен ад в страната

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 132

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 12

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 10

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ