15 Юли 2024понеделник12:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка ИНТЕРНЕТ

Интервю

УСТАТА: Истината е само една

Най-важното е да не допускаме външни фактори в обременяването и възпитаването на децата ни в ценности, казва известният рапър

/ брой: 87

автор:Надежда Ушева

visibility 2656

Интервю на Надежда Ушева


ИВАН ДИНЕВ, познат на публиката с артистичния си псевдоним Устата, пусна най-новата си песен "Шарени джендъри" и светкавично последваха реакциите. Някои я разкритикуваха, определяйки я като "хомофобска" и в език на омразата, други се усмихнаха и я приветстваха. "Джендър" стана жаргон в българския език. Нещо, което хората обсъждат помежду си, за тези, които се опитват да злоупотребяват, а се крият зад правата на жените, коментира рап изпълнителят, който осмива жени с бради и мъже с яйцеклетки и задава куп въпроси, на които чака отговор. След хитовото парче "Урок по история на Македония", за което певецът получи стотици съобщения със заплахи за живота му, Устата очаква да има последствия и след тази песен и скоро да я спрат. Тя няма да бъде излъчена по национална телевизия. Единственият начин да стигне до повече хора е да я споделяме в името на една истина - мъжът е мъж, жената е жена! - допълва Иван Динев.

- Веднага след пускането на "Шарени джендъри" се появиха и негативни реакции за парчето. Защо го написахте? Какво Ви провокира да го направите?

- Това, че вие сте жена, предполагам сте и майка. Колко пола има според вас на земята? Дъщеря ми, когато беше на 3-4 години, каза: Тате, аз съм котенце! Ако аз следвах джендър идеологията, какво трябваше да направя? Трябваше да й кажа: Добре мила, щом така се чувстваш, ти си котенце, щом така се самоопределяш, сега тате ще отиде да ти купи котешка храна, да ти вземе котешка тоалетна и да ти зашие опашка. Не ви ли звучи абсурдно всичко това, как децата са застрашени във възраст, в която нямат преценка за света да определят себе си? Не е ли работа това на родителя и този родител не трябва ли да е майка и баща? Какво е родител номер 1 и родител номер 2?! Яд ме е не за друго, а защото в момента се опитва да се каже на черното бяло! При положение че и природните, и юридическите закони, и религиозните писания са в абсолютно едно цяло и казват, че има два пола, но в един момент се появява някой и заявява: Не, не е така. И ние, другите хора, които сме израснали и се подчиняваме на нормите на природата, трябва да се съобразим с това нелепо твърдение. Защо да го правим? Толерантността те я бъркат с търпимост. Не трябва да се търпи според мен налагането на джендърството! Но това е моето мнение! Не казвам, че вие трябва да го приемете или този, който чете интервюто. Моята позиция е подчинена на логиката и на това, върху което съществува човечеството хиляди години. Те искат да кажат: "Не е вярно"...

- Кой има интерес да се внедрява в обществото ни смяната на пола?

- Определени корпорации, които правят бизнес с неориентирани хора. Сега ще им струва милион и половина да си сменят пола, после, ако не се самоубият, ще са в депресия и ще им предлагат медикаменти за възстановяване. Психиатри ще ги лекуват, след това, ако не са доволни от резултата, пак ще се стигне до смяна на пола за още милион и половина, и така. Нов печеливш бизнес, който се запътва и към България. 

- Как може да обясниш на едно малко дете, че това не е правилно? Очевидно психоатаката е насочена към подрастващите и то под благовидния предлог за "равни права на половете", "защита от дискриминация" и пр. 

- Най-вече те се крият зад жените и Закона за домашното насилие, което няма, ама нищо общо с джендър идеологията, както и гей хората, които са просто манипулирани от нея. Първите зрители, които споделиха клипа, бяха трима мои приятели гейове. И най-първият човек, който чу песента, беше гей, пуснах му я, за да ми каже какво мисли. Той се смя, смя и рече: Браво, щото тия, които казват на черното бяло, са шест без десет! Не можеш да си сменяш пола, без да отидеш на ендокринолог, без да посетиш  психиатър. Това е хормонална терапия и не е за шест месеца, а за години. Изисква множество операции. Хормоналната терапия води до много болести, а това не се казва никъде. Опасна ли е джендър идеологията? Как да не е опасна - както за децата, така и за вече по-големите, които са манипулирани умишлено! 

- Безумие,от всяка гледна точка. Ето,испанските депутати вече приеха, след месеци на дебати, закон, даващ възможност за свободна смяна на пола от 16-годишна възраст. Тази тема тихомълком навлиза и тук, но още няма гласност по нея.

- Срещам популистки изказвания, независимо дали са от членове на партии или от някой друг, но имам чувството, че хората не им обръщат достатъчно внимание какво се влага в тази графа популизъм и щом го казва някой човек, свързан с политика, значи то е абсолютно грешно. Аз смятам, че когато нещо е вярно, който и да го говори, все ще е вярно - дали ще излезе от устата на свещенник или от престъпник - истината е само една.

- Как може да предпазим българските деца от популяризирането на джендър идеологията в училищата? Да й се противопоставим? Да я спрем?   

- Най-важното нещо е да не допускаме външни фактори в обременяването и във възпитаването в ценности на децата ни. Родителите да проумеят, че те са първите хора, които трябва да обяснят на наследниците си кое е нормално и от кое да се пазят. Още нещо ми хрумва, което не е ли отвратително? Ще дам пример със себе си, аз казвам - чувствам се дете на 7 години, искате ли да ме вкарате в детска градина? Защото иначе ще ме дискриминират и да ходя с децата в тоалетната. Добре де, това не ви ли прилича на педофилия? И няма ли да се скрият и педофилите зад тази така наречена идеология? Някой се бил чувствал някак си... Той има право да се чувства както си иска. Но не трябва да го налага на хората. В момента съм доволен от Конституционния съд в България, който през 2018 г. не прие Истанбулската конвенция у нас. Беше казано много хубаво, че ако се изравнят половете, няма мъж и жена, които са строго разделени, и ако не е така, тогава съвсем ще изчезне Законът за домашното насилие. "Ако обществото загуби способността да прави разлика между жена и мъж, борбата срещу насилието над жените остава само формален, но неизпълним ангажимент", посочиха съдиите. Темата за мен е ясна, всичко е умишлено... то може и да е естествено извращение на човечеството в някои части на земята, но не трябва да заразяват другите територии, в които още има нормални хора.  

- В песента осмивате всичко, включително става дума и за транспроектите, финансирани от Националния фонд "Култура"...

- Не, аз имаше още какво да кажа, но тогава вече може би нямаше да се отърва от съдебни дела, които излишно ще се крият зад езика на омразата. Това е парче, което сам съм писал и заставам зад всяка дума. Смятам, че няма да го оставят и скоро ще го свалят. Така беше преди и за Македония. Колко хора говориха и се възмущаваха, изписаха се научни книги и накрая нищо не стана. Дано имам късмета да ме чуят хората! Бях обещал на приятелката си, че повече няма да пиша и да пускам песни със злободневна тематика - нито продължение за Македония, нито на социални теми. Но не мога да измислям някакви забавни неща, които да съдържат глупости. Една вечер с приятелката ми започнахме да коментираме джендърите и й пуснах няколко рими, и решихме да гледаме документални филми за тази идеология и тя накрая се ядоса. Защото тя е жена и знае, че да си жена не е само да си облечеш рокля, да сложиш токчета, грим и  прическа. Жената ражда, тя е майка, възпитава и съхранява семейството.  

- Какво бихте казали на онези "критици", които ви обвиняват, че в песента "Шарени джендъри" има крайно хомофобски елементи? 

- Къде видяха точно език на омразата в песента, която има повече въпроси и бих им казал да ми дадат отговори на тези въпроси. Дали е нормално да има родител 1 и родител 2 и дали е нормално така да расте дете. Даже тук не мога да твърдя, че става дума точно за еднополовите двойки, защото ще го кажа в кръга на шегата: 90 процента от българските деца са гледани от еднополови двойки - мама и баба. Животът ли им е омотан на тези "идеолози", ако имат проблеми, да си кажат и ние, останалите, като общество ще се опитаме да им помогнем. Но да не ни карат да признаваме нещо, което е извън законите на природата. Има един страхотен филм, озаглавен "Какво е жена?". Там един тв водещ американец, който е с акъла си изглежда, казва нещо много важно: Как сега хората не могат да определят какъв пол са, а ние, като открием кости на някой човек, живял преди 300-400 г. само по тях разчитаме кой кой е... 

 

Левите с послание за обединение

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 132

Няма да подкрепим Денков за премиер

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 132

Синдикатите готвят протести

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 132

Огнен ад в страната

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 91

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 82

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ