06 Юли 2022сряда15:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Още от сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има вероятност за локални интензивни явления. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо. Температурите ще се понижат с 5°С-7°С. Максималните температури ще бъдат от 26°С в западните райони до 36°С на места в Източна България. Още от сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има вероятност за локални интензивни явления. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо. Температурите ще се понижат с 5°С-7°С. Максималните температури ще бъдат от 26°С в западните райони до 36°С на места в Източна България.

В Пещера прерязаха лентата на три ремонтирани улици

автор:Дума

visibility 1246

Кметът на Пещера Йордан Младенов, областният управител на Пазарджик Андрей Гечев, председателят на Общинския съвет д-р Николай Пенев, заместник-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова и секретарят на Община Пещера Галина Стоянова, присъстваха на откриването на ремонтираните улици „Георги Кьосеиванов“, „Иван Вазов“ и „Изгрев“ . Тук бяха и представители на фирмите изпълнители.

Проектът е на стойност 962 304 лв. и е финансиран в рамките на процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 7 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7.2 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014–2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

За кратко време три от улиците в Пещера станаха неузнаваеми и европейски. Строежът представлява реконструкция на улична мрежа в гр. Пещера по ул. „Иван Вазов“, ул. „Изгрев“ и на ул. „Георги Кьосеиванов“. В транспортно-комуникационно отношение тези улици принадлежат към второстепенната улична мрежа – улици VI клас.

Изпълнена е реконструкция на пътната конструкция – асфалтови пластове и основа от трошенокаменна настилка. Подменени са тротоарната настилка с бетонови плочи и нови бетонови бордюри според новата нивелета, като е запазена съществуващата инженерна инфраструктура.

В местата на пешеходните пресичания и достъп до имоти и гаражи са предвидени и изпълнени понижения на бордюрите съгласно проектните детайли. Тротоарите са с различни ширини до съществуващите огради. Всичко заложено е изпълнено качествено, в срок и в синхрон между институциите.

Негово Благовенство отец Тодор извърши водосвет. Пред присъстващите кметът Йордан Младенов каза: "Освен средствата от фонд "Земеделие", средства за подмяна на водопровода осигуриха държавата и Общината, която със свои средства подмени водопровода за стопански нужди." Младенов пожела здраве на живеещите в този район и безаварийно шофиране.

Андрей Гечев поздрави ръководството на Общината за успешното и качествено изпълнените строително-монтажни работи. Той обеща сътрудничеството между институциите да продължи за подобряване на инфраструктурата на град Пещера.

Д-р Пенев изрази удовлетворението си от новата визия на улиците и благодари за това, че "като принципал на Общинската собственост, Общинският съвет и гражданите на града получаваме тази поредна прекрасна придобивка. Сега ние ще ползваме за дълги години направеното."

Интерконекторът с Гърция чака бързо акт 16

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 129

Пускат поръчки за над 1,7 млрд. лв. в жп транспорта

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 129

Екостикерите на колите издържаха само година

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 129

Отстъпката за горивата - в сила от петък

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ