17 Април 2024сряда17:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Страсти

Ювенално право

/ брой: 251

автор:Евгений Гиндев

visibility 3368

Безумията на европейските бюрократи от Брюксел нямат край. Едно от последните им занимания e да изкорубват и деформират до неузнаваемост смисъла на термини и понятия. "Вродената човешка казуистика - да променя нещата, като променя имената им, - пише Маркс - е намерила удобния начин в традицията да отхвърля самата традиция, като се промъква през задния вход винаги когато непосредственият интерес служи като достатъчна подбуда" (К. Маркс, Ф. Энгельс - Избранные произведения, том II. Москва, 1948. стр. 204). И вместо да съсредоточат вниманието си върху наистина важни за съюза проблеми, от които зависи неговото съществуване, европейските бюрократи се занимават с проблеми, плод на умствено разстройство и необуздана фантазия.
    Днес Европейският съвет възнамерява да премахне  думите "майка" и "баща", защото думите носили сексистки характер и унижавали жената, като я представяли за пасивно и второсортно същество, майка (?!) и сексуален обект. Местните чиновници в Швейцария вече заменят "майка" и "баща" с "един от родителите" или просто - с "родител". Подобни безумия не трябва да ни изненадват. Те са продължение на глупава тенденция, проявила се, първо, с премахването на думата "госпожица", тъй като за неженени мъже подобно разграничение не се прави. Подобен първосигнален стремеж за равенство между половете води до куриози, но и до смешните напъни жените да се правят на мъже и обратното. Равенството между половете има дълга история и днешните феминистки не са откритие на модерните векове. Едва ли е широко известно, че в древния Рим е имало и жени гладиаторки, от които най-известната е Херардеска Манутиус, която е убила 200 съперници, преди тя да падне убита. Жената воин активно се пропагандира от Холивуд. Погледнато по същество, феминисткото движение е пряк път към разрушаване на семейството. Негов юридически помощник е ювеналното право, което тихо и полека завладява Европа.
    Названието идва от латинската дума ivenis,  която означава млад (от 20 до 40 години) и е родствена с дума, означаваща хора, годни за военна служба. Ювеналната система позволява на ювеналните съдилища да изземат децата от родители за: шамар (физическо насилие), повишаване на гласа (психологическо насилие), молба детето да измие чиниите (експлоатация на детския труд), забрана за общуване с неподходящи приятели (потискане на личността), за бедност (неподходящи битови условия) и др. В някои страни в детските градини и в училищата вече се обучават децата на техните "права", за да стават доносници срещу своите родители. Паралелно се препоръчват за изучаване на два нови предмета: "безопасен секс" и "търпимост към сексуалните отклонения". Тези дни в щата Ню-Джърси учител по физика от средното училище беше осъден на 90 дни затвор, защото извел от клас, като го хванал за ухото, външен ученик, влязъл без разрешение на половината урок и започнал да тършува из класа.
    Според ювеналното право всички престъпници до 18 години няма да се изпращат в изправителни учерждения за малолетни, а ще се "превъзпитават" чрез разнообразни "програми за превъзпитание" (спорт, просветителски беседи, умерен обществено-полезен труд). По този начин се изпразва от съдържание самото понятие "наказание".
 Иззетите от семействата деца се настаняват в опекунски (фостерни) семейства, за чиято издръжка плаща държавата. В много западни държави опекунските семейства са се превърнали в процъфтяващи доходни предприятия.
    Целта на всички подобни проекти не е грижата за отглеждане и възпитание на децата. Официалната цел е "смяна на идеологията и на парадигмите в обществото, защото е дошло време да се сменят всички приоритети и съществено да се промени отношението към проблемите на детството, още съществуващи в остарялото обществено съзнание". Това е прекият път към пълното ликвидиране на семейството като основна клетка на обществото.
    Ювеналното право е поредният озъбен отвратителен вид на глобализма, проява на неговата ненаситна жажда за човешка плът и кръв.
От гледна точка на историята се набелязва прогресивно влошаване и деградиране на всички инструменти на социума, забързване по пътя на превръщането на населението на планетата Земя в стадо глобални идиоти ("асоциирани личности"), загубили не само всякакви идеи, но и традиционните ценности.
    Какво прави България в това сборище от малоумни?

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ